Antena 3 CNN Actualitate Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei, depus la Cinematograful ''Dacia Mon Amour'' din Piatra Neamț

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei, depus la Cinematograful ''Dacia Mon Amour'' din Piatra Neamț

Sicriul cu trupul neînsuifleţit al îndrăgitei actriţe Draga Olteanu a fost depus la Cinematograful Dacia Mon Amour din Piatra Neamţ, unde prietenii şi cunoscuţii vor putea merge să prezinte un ultim omagiu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei, depus la Cinematograful ''Dacia Mon Amour'' din Piatra Neamț
de Iulia Gorgorin    |    19 Noi 2020   •   18:15

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei a fost depus în holul Cinematografului Dacia Mon Amour din Piatra Neamț.

Cei care vor să îşi ia rămas-bun de la îndrăgita actriţă, o pot face astăzi, până la ora 21, dar şi în zilele următoare, până dumincă, atunci când va fi înmormântată.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică la ora 13 şi se va oficia cu onoruri militare

Duminică, 22 noiembrie, dimineață, sicriul va fi dus la Curtea Domnească, în imediata vecinătate a Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, pentru oficierea serviciului religios, după care cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Tineretului, pentru un ultim omagiu adus actriței.

În intervalul orar 17.00 - 20.30 sunt primite persoanele care vor să îşi ia rămas bun.

Vineri și sâmbătă, doritorii o pot saluta pentru ultima dată pe actriță între orele 9.00 - 12.00, 12.30 - 15.30 și 16.00 - 20.30.

Duminică între orele 9.30 - 10.00 va avea loc deplasarea cortegiului pe traseul Cinema Dacia - Platou Curtea Domnească. Între 10.00 - 12.00 se poate exprima omagiul din partea persoanelor care doresc să își ia rămas bun, vor fi depuneri de coroane și flori.

Serviciul religios se va desfășura între orele 12.00 - 14.30, iar la 14:30 se acordă onorul militar.

Cortegiul funenrar va porni apoi spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în fața Teatrului Tineretului. Înhumarea are loc la 15.30.

Pe parcursul zilelor în care admiratorii își vor putea lua un ultim rămas-bun de la Draga Olteanu Matei trebuie să respecte regulile privind limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, prin purtarea măștii de protecție și a distanțării fizice.

Pe Platoul Curtea Domnească pot fi maxim 100 de persoane care trebuie să poarte masca și să stea la 3 metri una de cealaltă. Aceeași regulă este valabilă și la cimitir.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei urmând a-și dormi somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei

 Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri. Actriţa, care avea 87 de ani, a ajuns la Iaşi vineri după-amiază în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Peste 6 decenii închinate teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 şi a debutat în teatru în acelaşi an, în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan.

A cunoscut consacrarea cu roluri în piese din dramaturgia autohtonă: "Coana Chirița" după Alecsandri, "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În televiziune a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul Veta - Nea Mărin a ajuns şi pe marele ecran, în filmul lui Sergiu Nicolaescu, "Nea Mărin miliardar", unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

După ce s-a pensionat 2007 şi a părăsit scena Teatrului Naţional, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală "Teatrul Vostru".

×
Subiecte în articol: Draga Olteanu Matei sicriu Piatra Neamț
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close