Antena 3 CNN Actualitate Sicriul cu trupul lui Adrian Păunescu, depus la Ateneul Român. Peste 100 de oameni şi-au luat rămas bun

Sicriul cu trupul lui Adrian Păunescu, depus la Ateneul Român. Peste 100 de oameni şi-au luat rămas bun

Sicriul cu trupul lui Adrian Păunescu, depus la Ateneul Român. Peste 100 de oameni şi-au luat rămas bun
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Noi 2010   •   10:59
UPDATE 2. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu a fost depus sâmbătă, în jurul orei 22:45, la Ateneul Român, unde peste 100 de oameni s-au adunat pentru a-şi lua rămas bun de la poet, informează Mediafax.

UPDATE 1. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu, depus în prezent la sediul Uniunii Scriitorilor din România, va fi mutat sâmbătă, în jurul orei 22.00, la Ateneul Român, unde persoanele interesate pot să-i aducă un ultim omagiu cunoscutului poet, au anunţat apropiaţi ai familiei, informează Mediafax.
   
Vineri, filarmonica "George Enescu" a transmis, într-un comunicat , că din cauza concertelor şi repetiţiilor deja programate în aceste zile şi din respect faţă de publicul care a cumpărat deja bilete, Ateneul Român nu poate primi şi expune corpul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu. Anterior, în media se vehiculase informaţia potrivit căreia trupul lui Adrian Păunescu va fi depus la Ateneul Român.

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică la ora 13, la Cimitirul Bellu din Capitală. Până atunci însă, prietenii sau admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu în foaierul Uniunii Scriitorilor, acolo unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit.

Români care l-au cunoscut pe Adrian Păunescu mai mult prin poeziile sale plâng acum la căpătâiul poetului.

Actori şi oameni de televiziune au venit şi ei să aprindă o lumânare la catafalcul poetului.

Printre cei care au venit cu o lumânare la căpătâiul lui Adrian Păunescu au fost şi politicieni. Cu toţii au avut de spus numai cuvinte frumoase despre poet. Şi-l amintesc ca pe un om puternic, deschizător de drumuri pentru generaţii întregi.

Alături de preşedintele României Traian Băsescu, i-au mai adus un ultim omagiu şi alţi oameni politici: Victor Ponta, Crin Antonescu, Ecaterina Andronescu, C.V. Tudor.

 


Şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a transmis condoleanţe familiei.

Poetul Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.
 


Admiratori şi simpli trecători au lăsat zeci de mesaje la reşedinţa din capitală a lui Adrian Păunescu. Oamenii vin în continuare cu flori şi aprind lumânări în memoria poetului.

Omagii la casa lui Adrian Păunescu, din capitală


În plus, zeci de localnici din Bîrca vor participa la înmormântarea de duminică de la Cimitirul Bellu din Capitală. Oamenii regretă moartea poetului şi vorbesc despre rolul pe care acesta l-a avut în comuna în care a copilărit.

 


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close