Antena 3 CNN Actualitate SIE şi-a deconspirat peste 40 de sedii secrete

SIE şi-a deconspirat peste 40 de sedii secrete

SIE şi-a deconspirat peste 40 de sedii secrete
Sursa foto: sie
05 Oct 2009   •   15:14

Gafă de proporţii a serviciilor secrete româneşti. Serviciul de Informaţii Externe şi-a deconspirat o parte din sediile din România, în urma publicării unei hotărâri de guvern. Este vorba de mai multe locaţii strict secrete până acum, foarte importante pentru multe din serviciile de spionaj străine.

Prin hotărârea de Guvern numărul 665 din 3 iunie, publicată în Monitorul Oficial, toţi cei interesaţi pot afla unde se află o parte din sediile Serviciului de Informaţii Externe. Hotărârea a fost publicată în urma modificării valorii de inventar a unor imobile înscrise în domeniul public al statului, aflate în administrarea SIE.

Prin publicarea respectivei Hotărâri de Guvern, Serviciul şi-a deconspirat, practic, mai multe locaţii strict secrete, foarte importante pentru o serie de servicii de spionaj străine. Cele 41 de clădiri şi 33 de terenuri care apar în respectiva anexă se află pe întreg teritoriul ţării, unele - sedii de direcţii generale din SIE, iar altele - vile de protocol.

În afara acestor clădiri, Serviciul de Informaţii Externe are închiriate sau cumpărate prin intermediul unor persoane fizice şi juridice foarte multe apartamente şi vile în ţară şi străinătate. Acestea sunt folosite în timpul misiunilor sau pentru întâlnirile strict secrete ale ofiţerilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: SIE
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close