Antena 3 Actualitate Siguranţa angajaţilor, ultima preocupare a companiilor din România

Siguranţa angajaţilor, ultima preocupare a companiilor din România

28 Apr 2011   •   14:55
Siguranţa angajaţilor, ultima preocupare a companiilor din România
Sursa foto: Foto: portfolio.com

Angajatorii români nu pun preţ pe siguranţa angajaţilor. Ţara noastră este pe locul zece din doisprezece, în Europa centrală şi de Est în ceea ce priveşte cheltuielile cu echipamente de protecţia muncii.

În Europa Centrală şi de Est, numai două ţări alocă mai puţini bani decât România pentru echipamentele de protecţie la locul de muncă. Aşa se face că pentru mănuşile de protecţie, echipamentul cel mai des folosit, companiile româneşti cheltuie anual numai unsprezece euro pe angajat. La jumătate faţă de sumele cheltuite în Cehia, de exemplu.

Rezultatul: numai anul trecut s-au înregistrat peste 3.600 de accidente de muncă, dintre care 272 au fost mortale. Domeniile cu riscul cel mai ridicat sunt construcţiile, agricultura, vânătoarea, industria forestieră şi producţia.

Dacă în 2008, piaţa echipamentelor de protecţie se situa în jurul valorii de 100 de milioane de euro, în anii de criză aceasta s-a contractat cu aproximativ 20%, iar pentru 2011, producătorii din domeniu anticipează o evoluţie cu 10 procente, la 83 de milioane de euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close