Antena 3 CNN Actualitate Sile Cămătaru, arestat preventiv într-un dosar de proxenetism

Sile Cămătaru, arestat preventiv într-un dosar de proxenetism

Sile Cămătaru, arestat preventiv într-un dosar de proxenetism
de M.T.    |    09 Noi 2014   •   09:35

Sile Cămătaru a ajuns din nou în arest, de această dată pentru proxenetism.

Magistraţii au dat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Vasile Balint, în dosarul în care este cercetat de procurori.

Alături de Sile Cămătaru, au mai ajuns după gratii trei angajaţi ai unor hoteluri şi cazinouri de lux din Capitală.

În total, peste 30 de persoane au fost reţinute de procurori în noaptea de vineri spre sîmbătă, iar zeci de prostituate care apar în catalogul prezentat clienţilor urmează să fie audiate de procurori.

Sâmbătă, procurorii au cerut Judecătoriei Sectorului 1 să emită mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru cele 22 de persoane, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea şi a emis mandate de arestare preventivă doar pentru Vasile Balint, Adrian Panduru şi Julya Mazirov.

În cazul celorlalte 19 persoane reţinute, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu sau cercetarea în libertate sub control judiciar.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Alte două persoane - Cristian Ştefan Paraschiv şi Mariana Vlăsceanu - sunt cercetate în cauză, dar procurorii nu au cerut instanţei arestarea lor preventivă.

Anchetatorii au făcut vineri 24 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt şi Giurgiu, la locuinţele membrilor grupării şi la cazinouri aflate în incinta unor hoteluri de lux. În urma percheziţiilor au fost duse la audieri 120 de persoane, dintre care 33 au fost reţinute de poliţişti.

Ulterior, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 24 de persoane, iar dintre acestea, 22 au fost duse în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sile Cămătaru şi Adrian Panduru sunt acuzaţi că, în perioada iunie-octombrie, ar fi plasat prostituate la cazinouri de lux, unde erau racolaţi clienţi, majoritatea cetăţeni străini, pentru a întreţine acte sexuale contra cost.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close