Antena 3 CNN Actualitate Sile Cămătaru riscă să ajungă, din nou, după gratii. Ce s-a găsit în celula sa, după eliberare

Sile Cămătaru riscă să ajungă, din nou, după gratii. Ce s-a găsit în celula sa, după eliberare

Sile Cămătaru riscă să ajungă, din nou, după gratii. Ce s-a găsit în celula sa, după eliberare
Sursa foto: Foto: stiri.rol.ro
de M.Z.    |    20 Dec 2011   •   17:15

Sile Cămătaru riscă să ajungă din nou la închisoare, după ce angajaţii penitenciarului au găsit 13 cartele telefonice şi mai multe plicuri cu prafuri albe, în celula sa de la Jilava, scriu jurnaliştii de la Ring.

În urma descinderilor de săptămâna trecută, procurorii i-au întocmit un nou dosar penal pentru care ar putea fi închis în orice minut.

Pe numele lui adevărat Vasile Balint, Sile Cămătaru a fost eliberat luni din penitenciarul Jilava, după ce a executat şapte ani de detenţie din pedeapsa de 13 ani. Deşi judecătorii au considerat că şi-a ispăşit pedeapsa în dosarul de cămătărie, acesta poate fi închis în orice minut pentru cartelele telefonice şi prafurile găsite în celulă în timpul raziei de săptămâna trecută.

Sile Cămătaru fusese condamnat la 13 ani de detenţie pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Decizia a venit după ce Curtea de Apel a arătat că pedeapsa lui Vasile Balint, pronunţată în dosar, a fost redusă pentru a-l convinge că legea trebuie respectată.

În urma descinderilor de săptămâna trecută, procurorii i-au întocmit un nou dosar penal pentru care ar putea fi închis în orice minut.

"Este un proces separat şi nu are legătură cu dosarul de cămătărie. Asta este o infracţiune, nu o abatere, şi se deschide un dosar la o speţă nouă. Adică, deşi a fost eliberat, el poate fi arestat în orice clipă, dacă Parchetul şi-a făcut probatoriul şi apreciază că are suficiente elemente să dea ordonanţă de reţinere şi să îl prezinte la instanţă pentru arestare. Mai mult, în acest caz în care s-au găsit cartele la el în celulă, se face şi o anchetă internă şi oricum există colaborare şi cu Parchetul pentru elementele care au rezultat din interceptări", a afirmat chestorul Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

 




×
Subiecte în articol: Sile Camataru eliberare inchisoare celula
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close