Antena 3 CNN Actualitate Sile Pietroi poate fi cercetat în libertate. Este de bună credinţă şi are rate de plătit

Sile Pietroi poate fi cercetat în libertate. Este de bună credinţă şi are rate de plătit

Sile Pietroi poate fi cercetat în libertate. Este de bună credinţă şi are rate de plătit
25 Noi 2008   •   13:00

Pentru cei care se întreabă de ce este interlopul Vasile Fierbântu alias Sile Pietroi cercetat în stare de libertate, magistraţii au dat mai multe explicaţii: ?Are patru maşini luate în leasing, pe care trebuie să le achite cu 300 milioane lei pe lună?. Este declaraţia judecătorului Maria Tripăduş, de la Tribunalul Bucureşti, care a menţionat şi modul defectuos în care procuratura desfăşoară ancheta asupra lui Fierbântu. A se citi: procurorii nu au strâns suficiente probe. Acelaşi Fierbântu este cardiac şi nu suportă arestul.
Decizia se extinde şi asupra colegului de celulă, Gică Pârvulescu (alias Gică Boxeru'): ?Pentru că nu s-a făcut dovada de către organul de anchetă a sustragerii de la anchetă a celor doi inculpaţi, faţă de faptul că inculpatul Fierbântu Vasile s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti la judecarea recursului, apoi s-a predat în vederea arestării, instanţa consideră că nu există pericol concret de sustragere de la cercetări a celor doi inculpaţi?. De asemenea, cei doi nu au antecedente penale ?care să prezinte pericol concret pentru ordinea publică prin perseverenţă infracţională? şi au de întreţinut copii minori. Probele noi aduse de procuratură pot fi prezentate şi cu cei doi interlopi în libertate, iar hotărârea instanţei este definitivă.
Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi sau ?Măcelarul din Glina?, conduce o grupare infracţională şi a fost arestat în luna iunie, împreună cu alţi 16 membri ai reţelei, toţi căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă. După primele audieri, nouă membri ai grupării au fost reţinuţi de procurori. Între infracţiunile pentru care cei nouă sunt cercetaţi se numără tâlhărie, lipsire de libertate, şantaj, tentativă de omor calificat şi alte acte de violenţă.
?Îi place să se bată în stradă, să ştie lumea că el este Sile Pietroi?, l-a caracterizat procurorul Maximilian Bălăşescu pe interlop. Potrivit magistratului, citat de Gândul, Pietroi este cunoscut drept un om foarte stăpân pe situaţie, care nu se pierde când trebuie să aplice cuiva o corecţie. Oamenii săi nu sunt mai prejos şi nu ezită să scoată săbiile şi pistoalele împotriva adversarilor sau a oamenilor nevinovaţi. Dovadă stau înregistrările aflate în posesia procuraturii.
Sursa: Infolegal.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tribunal decizie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close