Antena 3 CNN Actualitate Silviu Ionescu a fost arestat pentru 29 de zile

Silviu Ionescu a fost arestat pentru 29 de zile

Silviu Ionescu a fost arestat pentru 29 de zile
Sursa foto: ionescu
08 Mai 2010   •   10:17

Silviu Ionescu, fostul ataşat cu afaceri în Singapore, a fost arestat pentru 29 de zile. Decizia a fost luată, vineri noapte, de Instanţa Judecătoriei sectorului 5, după aproape trei ore de dezbateri. Avocatul lui Silviu Ionescu a depus deja recurs la decizia instanţei, care se va judeca luni. Ionescu este acuzat de ucidere din culpă şi fals în declaraţii.

Instanţa Judecătoriei sectorului 5 a decis să emită pe numele lui Silviu Ionescu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, admiţând astfel propunerea procurorilor.

Silviu Ionescu spune că este nevinovat şi încearcă să justifice acţiunile sale de după noapeta accidentului.

Avocatul lui Silviu Ionescu a mai precizat că acesta a fost înţeles greşit de către instanţă în ce priveşte faptul că l-a rugat pe şoferul Ambasadei din Singapore să îi ofere acces la calculatorul în care se regăseau documente privind rutele maşinilor instituţiei.

Procurorii îl acuză pe Silviu Ionescu de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Din cercetările efectuate, procurorii au stabilit că, în 15 decembrie 2009, Ionescu, însărcinat cu afaceri al României în Singapore, în timp ce conducea autoturismul aparţinând Ambasadei a accidentat două persoane care traversau regulamentar trecerea de pietoni.

Apoi, conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă maşina, producând ulterior un alt accident soldat cu rănirea unei alte persoane. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave.

Ulterior, Silviu Ionescu a sesizat poliţia din Singapore cu privire la faptul că autoturismul a fost furat din faţa Ambasadei.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close