Antena 3 CNN Actualitate Silviu Ionescu suspendat din funcţia de ataşat al României în Singapore şi cercetat penal

Silviu Ionescu suspendat din funcţia de ataşat al României în Singapore şi cercetat penal

Silviu Ionescu suspendat din funcţia de ataşat al României în Singapore şi cercetat penal
Sursa foto: diplomat
06 Ian 2010   •   21:59

Diplomatul român Silviu Ionescu a fost suspendat din funcţia de ataşat al României în Singapore. În plus este cercetat de procurori, fiind acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. Ionescu are însă imunitate diplomatică, aşa că va da socoteală în ţară.

La Ministerul de Externe, oficialii au stabilit că situaţia creată în jurul lui Silviu Ionescu depăşeşte atribuţiile instituţiei. Un scandal internaţional cu doi răniţi şi o persoană ucisă de maşina ambasadei României.

Pe masa de lucru a procurorilor au ajuns un dosar întocmit de Ministerul de Externe dar şi mai multe date ale anchetatorilor din Singapore. Printre acestea, şi câteva filmuleţe din zona în care s-a petrecut accidentul.

În prezent, asupra ataşatului diplomatic al României în Singapore planează acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală, fugă de la locul accidentului dar şi mărturie falsă. Presa din Singapore susţine că ancheta poliţiştilor este aproape finalizată.

Abia miercuri reprezentanţii Ambasadei României i-au contactat pe membrii familiei Tong pentru a le prezenta condoleanţe. După ce Ministerul de Externe a aprobat acest gest. Tăcerea de peste 3 săptămâni a născut însă suspiciuni.

Silviu Ionescu va fi audiat de procurorii români în zilele următoare.

Observator

×
Subiecte în articol: singapore diplomat
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close