Antena 3 CNN Actualitate Simona Halep a câştigat procesul împotriva ANAF. Câți bani trebuie să primească înapoi

Simona Halep a câştigat procesul împotriva ANAF. Câți bani trebuie să primească înapoi

Executată în mod abuziv de către ANAF, Simona Halep a dat fiscul în judecată şi a câştigat. Sportiva aflată pe locul 2 în WTA urmează să recupereze o sumă consistentă care i-a fost luată pe nedrept. 

Simona Halep a câştigat procesul împotriva ANAF. Câți bani trebuie să primească înapoi
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    29 Oct 2020   •   11:40

În luna februarie, Simona Halep a contestat în instanţă o decizie de executare silită a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pe motiv de neplată integrală a impozitelor pentru bunurile pe care le deține în Constanța.

Pe 28 octombrie,  Judecătoria Constanța i-a admis contestaţia la executare, formulată împotriva Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, anunţă presa locală.
 
Pe cale de consecință,  instanţa a anulat executarea silită şi toate actele subsecvente, sportivei urmând să i se returneze suma de 178.364 lei, dacă hotărârea din primă instanţa va rămâne definitivă.
 
„Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declara?iei unice – și până la data restituirii integrale“, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Constanța.
 
Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

×
Subiecte în articol: Simona Halep ANAF
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close