Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: „Sunt mândră că sunt româncă” - FOTO

30 Iul 2019   •   12:18
Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: „Sunt mândră că sunt româncă” - FOTO Galerie foto (4) sursă foto: presidency.ro

UPDATE Simona Halep a fost decorată cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler, de către președintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

„Le mulțumesc tuturor, părinților mei, familiei mele, antrenorilor mei. Vreau să le mulțumesc pentru că au construit această casă carierei mele. Fiecare cărămidă a contat. Mulțumesc că sunteți înțelegători cu mine. Le mulțumesc românilor de pretutindeni. Sunt mândră că sunt româncă și sper să merg cu fruntea sus și să câștig cât mai multe trofee pentru a îi inspira pe toți copiii”, a declarat Simona Halep.

----------------------------

Preşedintele Klaus Iohannis o va decora în cursul zilei de marți, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, pe Simona Halep, după finala istorică de la Wimbledon.

Aceasta se află la Palatul Cotroceni, însoțită de părinții săi și iubitul său, Toni Iuruc.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a Simonei Halep, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Decoraţia este „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru câștigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepționale obținute de-a lungul carierei, pentru desăvârșirea poziției în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum și pentru talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional și popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generații de sportivi”.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. 

Parteneri
x close