Antena 3 CNN Actualitate Simptome noi asociate bolii COVID-19. Anunţul făcut de cercetătorii din Austria

Simptome noi asociate bolii COVID-19. Anunţul făcut de cercetătorii din Austria

Lista noilor simptome ale infecţiei cu coronavirus se extinde tot mai mult, astfel că medicii spun că sunt situaţii în care nici ei nu mai pot face diferenţa dintre o răceală şi COVID la un simplu consult.

Simptome noi asociate bolii COVID-19. Anunţul făcut de cercetătorii din Austria
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   10:45

Recent, un grup de cercetători din Austria a anunţat că printre noile semne ale bolii COVID se numără inflamațiile de la nivelul ochilor și mucoasei, potrivit digi24.ro.

Totodată, durerile articulare și bolile gastro-intestinale au fost și ele puse pe seama infecției cu coronavirus, au mai anunţat specialiştii.

Imunitate slăbită, pe o perioadă mai lungă

Cercetătorii au mai observat, în urma analizelor de sânge pe care le-au făcut bolnavilor de COVID-19, că imunitatea acestora este diferită, în funcţie de simtomele pe care le-au avut.

Analizele au arătat, spune oamenii de ştiinţă, că cei care au avut febră mare în timpul infectării au o imunitate mai slabă pe o perioadă mai lungă de timp, spre deosebire de cei care s-au confruntat, de exemplu, doar cu pierderea gustului sau mirosului.

Ce se întâmplă cu sistemul imunitar al bolnavilor COVID

În plus, testele au mai arătat că sistemul imunitar al bolnavilor COVID prezintă modificări, asemeni unei amprente care rămâne în sângele acestor persoane, spun cercetării.

Aceste noi semne îi vor ajuta pe cercetători şi la dezvoltarea de vaccinuri eficiente împotriva infecţiei cu coronavirus.

Cel mai nou bilanţ COVID în România

România a înregistrat, joi, 10.142 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus şi 121 decese. 

Până joi, 12 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane cu COVID-19 şi 8.510 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.852. Dintre acestea, 1.152 sunt internate la ATI.

×
Subiecte în articol: simptome coronavirus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close