Antena 3 CNN Actualitate Calvarul bolnavilor cu COVID continuă luni de zile după externare. Cele mai frecvente simptome printre românii care s-au vindecat

Calvarul bolnavilor cu COVID continuă luni de zile după externare. Cele mai frecvente simptome printre românii care s-au vindecat

Un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oxford arată că o mare parte a pacienţilor declaraţi vindecaţi după infecţia cu COVID-19 prezintă simptome persistente încă două-trei luni după externare.

Calvarul bolnavilor cu COVID continuă luni de zile după externare. Cele mai frecvente simptome printre românii care s-au vindecat
de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2020   •   18:40

Între simptomele frecvente se numără oboseala, anxietatea şi dificultăţile de respiraţie.

Studiul C-More a fost efectuat pe pacienţi cu forme moderate şi severe iar rezultatele au indicat că 64% dintre aceştia aveau dificultăţi respiratorii la câteva luni de la momentul infectării.

Examenele RMN au relevat anomalii ale mai multor organe: la plămâni la 60% dintre pacienţi, la rinichi la 29% dintre pacienţi şi la inimă, la 26% dintre participanţii la studiu.

Medicii consideră că inflamaţia persistentă sau cronică poate fi un factor care stă la baza acestor modificări în rândul celor declaraţi vindecaţi de infecţia cu coronavirus.

În România, cei mai mulţi pacienţi consideraţi vindecaţi se confruntă tusea persistentă şi cu oboseala.

Medicii români avertizează că, în funcţie de severitatea infecţiei, organismul îşi revine mai greu sau mai uşor iar în perioada de recuperare pot apărea astenia, neuropatiile periferice, şi dificultatea de a respira, mai ales în cadrul efortului.

Ei adaugă că persistenţa inflamaţiei ţesuturilor în infecţiile virale este cea care stă la baza apariţiei simptomelor iar acestea continuă să se manifeste până când inflamaţia dispare complet.

×
Subiecte în articol: simptome vindecati COVID-19 România
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close