Antena 3 CNN Actualitate "Am simţit că nu mai prind ziua în care vine acasă. Mare e Domnul!": Tatăl lui Iulian Gherguţ, despre eliberarea românului ținut ostatic în Africa opt ani

"Am simţit că nu mai prind ziua în care vine acasă. Mare e Domnul!": Tatăl lui Iulian Gherguţ, despre eliberarea românului ținut ostatic în Africa opt ani

Întreaga familia a bărbatului din Neamț, captiv în Burkina Faso de mai bine de opt ani, și eliberat de curând, se adună la casa părintească pentru se pregăti pentru marea revedere. 

de Raluca Măndoiu    |    10 Aug 2023   •   11:30

Părinții lui Iulian Gherguţ sunt cei mai emoționați, iar tatălui acestuia, în vârstă de 90 de ani, nu i-a venit să creadă că mai apucă să-și vadă fiul cât mai este în viață. 

Cu sufletul la gură, adunată acasă, în faţa televizorului, familia lui Iulian Gherguţ a urmărit cu sufletul la gură veştile despre eliberarea lui.

"E foarte mult, nu ştiu dacă poate părea cuiva opt ani mai puţintel! Mi se pare enorm", spune mama românului care a fost ostatic opt ani în Africa.

Părinţii lui Iulian Gherguţ au fost îngrijoraţi de soarta lui, dar au sperat că-l vor revedea în viaţă. Fiul lor chiar i-a chemat acolo să vadă unde lucra pe atunci.

"L-a răpit. (...) Am simţit că nu o să mai prind ziua aceasta. Mare e Domnul! 

Azi noapte la ora trei am deschis televizorul", mărturişeşte tatăl românului, Gherguţ Giurgi, în vârstă de 90 de ani.

"A chemat toţi prietenii lui de acolo şi aşa bucuros era că ne-am dus", spune şi mama lui Iulian, Gherguţ Cecilia, în vârstă de 78 ani.

Pentru fraţii lui, eliberarea lui Iulian a fost vestea cea mare pe care au aşteptat-o cu speranţă timp de opt ani.

"Să vină acasă, să fim sănătoşi şi după aceea avem tot timpul să intrăm în normalitate cu familia", spune şi fratele românului.

De acum a aflat vestea de la televizor, mama i-a aranjat camera şi a pregătit de zor bucate pentru fiul ei. 

La sărbătoarea revenirii lui Iulian Gherguţ sunt aşteptate, pe lângă fraţii din ţară, şi cele două surori care vor veni Italia şi din Grecia. 

După opt ani de captivitate, Iulian Gherguţ, care a fost răpit de terorişti în Burkina Faso, a ajuns acasă

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso, a fost eliberat și se află în siguranță pe teritoriul României. 

MAE precizează că rezultatul acțiunii finalizate prin aducerea în țară a cetățeanului român Iulian Gherguț este rezultatul muncii depuse de către toate instituțiile din cadrul Celulei de criză interinstituțională, care au efectuat demersuri permanente pentru eliberarea cetățeanului român, pe toate palierele și canalele politico-diplomatice.

De-a lungul anilor, au ieșit la iveală doar frânturi de informații despre detenția în Mali a lui Iulian Gherguț. 

Au fost înregistrări video în care apare cu fața bronzată și slăbită, cu trăsături din ce în ce mai trase, în mai multe rânduri, până în 2018. Toate au fost, atunci, înregistrate pentru a cere eliberarea.

×
Subiecte în articol: Iulian Gherguţ ostatic
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close