Antena 3 CNN Actualitate Simţul civic, dat uitării: Un bucureştean lovit de maşină a zăcut 15 minute pe asfalt, fără ca cineva să intervină (VIDEO)

Simţul civic, dat uitării: Un bucureştean lovit de maşină a zăcut 15 minute pe asfalt, fără ca cineva să intervină (VIDEO)

Simţul civic, dat uitării: Un bucureştean lovit de maşină a zăcut 15 minute pe asfalt, fără ca cineva să intervină (VIDEO)
22 Mar 2010   •   19:35

Compasiunea pare să fie o noţiune străină de mult prea mulţi români. Mai bine de un sfert de oră a zăcut un bucureştean pe un bulevard al Capitalei, după ce a fost lovit de o maşină pe trecerea de pietoni. Nimeni, dar absolut nimeni nu a intervenit. Accidentul a avut loc la sfârşitul anului trecut dar abia acum au apărut imaginile filmate de un trecător.

Miezul zilei, Bucureşti, octombrie, 2009. Imaginile sunt suprinse la câteva clipe după ce bărbatul a fost spulberat de o maşină.

Victima se zbate pe carosabil, dar niciun şofer nu opreşte.

Accidentul s-a petrecut pe Bulevardul Decebal, pe o trecere des folosită de pietoni. Doar că şoferii circulă cu viteză mare, destul de tare cât să nu observe un pieton care s-a aventurat pe zebră.

Bărbatul a fost aruncat câţiva metri în aer.

Imaginile sunt şocante. Unul dintre trecători a filmat fără oprire timp de 15 minute până când a sosit un echipaj de urgenţă. Şi în tot acest timp, şoferii au trecut liniştiţi pe lângă victimă.

În cele din urmă, bărbatul a murit. După patru luni, femeia care conducea maşina încă nu a primit nicio pedeapsă pentru că ancheta înaintează în ritm de melc.

Astăzi, trecerea fără semafor pentru pietoni este la fel de periculoasă. Accidentele se ţin lanţ spun cei din zonă.

Şi din toate aceste imagini, rămân multe întrebări. Mai există simţul civic? Şi de ce după patru luni, ancheta nu a fost finalizată? Întrebări la care trebuie să răspundă şi autorităţile, dar şi noi.

UN BUCUREŞTEAN ZACE PE STRADĂ FĂRĂ SĂ INTERVINĂ NIMENI





Un caz similar s-a petrecut recent şi în Brăila. Un bărbat a stat întins pe un trotuar vreme de minute bune, fără ca veunul din trecători să îl ajute. Imaginile au fost surprinse de unul dintre trecători şi postate pe site-ul Videonews.ro.


UN BĂRBAT ZACE PE TROTUAR ÎN BRĂILA


Dacă ai filmat ceva ce poate deveni o ştire, încarcă materialul tău pe VideoNews.ro.



Observator



×
Subiecte în articol: barbat trecere pietoni victima
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close