Antena 3 CNN Actualitate Simulare de evacuare a Arenei Naţionale: Există o eroare gravă de proiectare

Simulare de evacuare a Arenei Naţionale: Există o eroare gravă de proiectare

Simulare de evacuare a Arenei Naţionale: Există o eroare gravă de proiectare
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Sep 2011   •   22:51

Proaspăt inaugurata Arenă Naţională are o eroare gravă de proiectare. Pompierii şi jandarmii au anunţat astăzi, la finalul unei simulări, că oamenii din tribunele de la nivelul superior pot fi în pericol. Veştile îngrijorătoare vin cu doar cinci zile înainte de primul eveniment major organizat pe stadion: meciul Romania - Franţa. Sunt asteptaţi în tribune peste 55 de mii de oameni.

Un stadion de cinci stele, cu 55 de mii de locuri. O bijuterie aşteptată mai bine de 20 de ani. Toate laudele pălesc însă după anunţul de azi al autorităţilor. Tribunele de la nivelul superior al Arenei Naţionale se pot transforma într-un pericol pentru vieţile oamenilor.

Lăţimea treptelor este de doar de 15-20 de centimetri, în loc de 30, cât ar trebui să aibă. Iar înclinaţia este de 35 de grade. O simulare a jandarmeriei şi pompierilor a scos la iveală gafa proiectanţilor. Descoperirea a fost făcută la limită. Cu mai puţin de o săptămână înainte de meciul România-Franţa, când 50.000 de spectatori vor umple tribunele. Autorităţile au început să caute soluţii.

Timpul în care se poate face evacuarea creşte, însă. 100 de jandarmi îi pot conduce afară din stadion pe spectatorii dintr-un sector în 10 minute.

Autorităţile spun că arena e pregătită pentru meciul România-Franţa. Şi îi avertizează pe suporterii care, la unele partide, au devenit violenţi, că stadionul este monitorizat cu camere mobile de supraveghere care surprind orice mişcare.

 


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close