Antena 3 CNN Actualitate Sinaia. 25 de urşi, capturaţi de pădurari (VIDEO)

Sinaia. 25 de urşi, capturaţi de pădurari (VIDEO)

Sinaia. 25 de urşi, capturaţi de pădurari (VIDEO)
Sursa foto: urs
17 Iun 2009   •   09:56

Acţiunea de capturare a urşilor gunoieri continuă. Vânătorii din Sinaia au prins marţi seară o ursoaică şi patru pui. Nu a fost, însă, o acţiune uşoară, mai ales că unul dintre ursuleţi s-a lăsat cu greu coborât din copac. Pădurarii au reuşit să prindă, până acum, 12 animale.

Operaţiunea de capturare a urşilor a avut loc noaptea. Pădurarii au reuşit să tranchilizreze o ursoaică, după care au început să prindă puii. Spre surpriza lor, au găsit patru ursuleţi.

Speriaţii de injecţia cu tranchilizant, puii s-au căţărat în copaci, dar lucrătorii pocolului silvic au reuşit să-i aducă la sol în siguranţă.

După ce animalele au adormit, lucrătorii Ocolului Silvic i-au măsurat şi i-au însemnat. Aproape jumătate din cei 25 de urşi gunoieri au fost deja prinşi de pădurari.

Ursoaica, împreună cu cei patru ursuleţi, vor ajunge pe un fond de vânătoare din munţii Făgăraş.

Luni noapte, doi ciobani au căzut pradă fiarelor, în rezervaţia Şuici din Argeş. Cei doi au reuşit să anunţe echipajele Slavamont, care au dat de urma lor după şapte ore. Unul dintre bărbaţi este rănit şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Sâmbătă noapte, doi adolescenţi, în vârstă de 16 şi 17 ani, au fost atacaţi de un urs în munţii Bucegi. Tinerii îşi instalaseră cortul într-o zonă în care camparea este interzisă, în faţa cabanei Babele



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: urs Sinaia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close