Antena 3 CNN Actualitate Sinaia. O ursoaică-gunoier de 100 de kilograme, capturată de pădurari

Sinaia. O ursoaică-gunoier de 100 de kilograme, capturată de pădurari

Sinaia. O ursoaică-gunoier de 100 de kilograme, capturată de pădurari
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Aug 2011   •   10:24

Vânătorii din Sinaia au capturat o ursoaică în vârstă de trei ani, care obişnuia să coboare zilnic în oraş după mâncare. Pentru că animalul ar fi putut să devină agresiv cu turiştii aflaţi în zonă, autorităţile au hotărât să-l mute într-un fond de vânătoare din judeţul Argeş, departe de zonele locuite.

Acţiunea a început pe drumul care leagă staţiunea Sinaia de Cota 1400, unde a fost amplasată o cuşcă specială în care a fost pusă o momeală. Ursoaica nu a căzut imediat în capcană, dar în cele din urmă pădurarii au reuşit să o captureze. Silvicultorii spun că mutarea ursului într-o zonă sălbatică este necesară pentru protecţia turiştilor.

"În fiecare zi ursoiaca (n.r.) îşi făcea apariţia pe marginea drumului care face legătura între Sinaia şi Cota 1400. Menţinerea ei în zonă ducea la o schimbare totală a comportamentului şi, în egală măsură, punea în pericol siguranţa turiştilor care în această perioadă ne vizitează în număr mare", a spus Horia Iuncu, director al Parcului Natural Bucegi.

Acţiunea de capturare şi relocare a urşilor din zonele Sinaia şi Buşteni va continua şi în perioada următoare. Până acum, în zona staţiunii Sinaia au fost capturaţi peste 60 de urşi.

 


×
Subiecte în articol: ursoaica Sinaia turisti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close