Antena 3 CNN Actualitate Sindicalişti, despre disponibilizările din MAI: Sunt prea mulţi jandarmi şi pompieri. Trebuie angajaţi poliţişti

Sindicalişti, despre disponibilizările din MAI: Sunt prea mulţi jandarmi şi pompieri. Trebuie angajaţi poliţişti

Sindicalişti, despre disponibilizările din MAI: Sunt prea mulţi jandarmi şi pompieri. Trebuie angajaţi poliţişti
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Dec 2010   •   14:18

Disponibilizările anunţate la Ministerul Administraţiei şi Internelor îi dezbină pe sindicalişti. Cei din structurile MAI încep să se arate reciproc cu degetul şi spun că fie pompierii sunt prea mulţi, fie jandarmii. În ciuda neînţelegerilor, sindicaliştii sunt de acord că multe posturi ar trebui ocupate, nu eliberate.

Liderii de sindicat îi cer ministrului Traian Igaş să analizeze foarte bine situaţia, înainte să taie din personalul MAI. 

Dacă tot trebuie să se taie, însă, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor, Marian Gruia, crede ar trebui să se înceapă cu pompierii şi jandarmii, care sunt prea mulţi.
 
" Dacă analizăm cu ce se ocupă jandarmii, adică restabilirea ordinii publice, o să descoperim că în realitate peste 4.000 păzesc instituţii. Este asta treaba lor? În legea lor spune că trebuie să restabilească ordinea publică. Pompierii, apoi, sunt peste 30.000, ceea ce e imens. E o cifră enormă faţă de ce este România. Jandarmeria şi pompierii au structuri supradimensionate faţă de responsabilităţi şi împărţire administrativă", a declarat, pentru Gândul, Marian Gruia.

În schimb, Gruia crede că la Poliţie ar trebui făcute angajări, pentru că cei din sistem nu fac faţă ritmului zilnic, din cauza deficitului de personal.

„Poliţia Română are 8.000 de funcţii libere. Poliţiştii care sunt acum trebuie să lucreze o dată şi jumătate mai mult, pentru a suplini lipsa de personal.(...) Eu cred că e posibil chiar să mai aducem oameni“, a mai declarat Gruia.

La dezbaterea bugetului MAI, Traian Igaş a atras atenţia că trebuie disponibilizaţi aproximativ 18.000 de angajaţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat, la rândul său, că spre deosebire de alte instituţii, ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat. Seful statului este de părere că âîncepând cu anul viitor acest proces trebuie să aibă loc.

 


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close