Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii au organizat "Ceremonia aruncării caschetelor", la sediul PDL Bucureşti

Sindicaliştii au organizat "Ceremonia aruncării caschetelor", la sediul PDL Bucureşti

Sindicaliştii au organizat "Ceremonia aruncării caschetelor", la sediul PDL Bucureşti
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Oct 2010   •   13:14

Angajaţii penitenciarelor au organizat, vineri, "Ceremonia aruncării caschetelor", la sediul PDL din Capitală. Este vorba despre un gest simbolic de protest faţă de situaţia în care se află acest sector. La acţiune au luat parte sindicaliştii de la Cartel ALFA şi cei de la Federaţia Sindicatelor Penitenciarelor. Astfel de pichete au loc în mai multe judeţe din ţară.

Sute de sindicalişti s-au adunat, vineri, în jurul prânzului, în faţa sediului PDL din Capitală. Oamenii au adus caschete fără însemne naţionale pe care le-au aruncat în curtea filialei PDL.

Liderul Cartel Alfa anunţa, joi, că participanţii la acţiune vor protesta cât se poate de disciplinat şi lipsit de intenţia de a atenta la siguranţa naţională.

Imagini de la \"Ceremonia aruncării caschetelor\"


Personalul din penitenciare protestează faţă de reducerea salariilor şi a intenţiei Guvernului de păstrare a acestei măsuri contrar prevederilor constituţionale referitoare la caracterul temporar al unor măsuri de îngrădire a unor drepturi.

Proteste similare au loc în faţa mai multor sedii ale PDL din ţară. Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat, săptămâna trecută, că vor organiza împreună proteste, iar până în 22 octombrie vor picheta sediile partidelor în teritoriu şi în Bucureşti şi locuinţele parlamentarilor.


×
Subiecte în articol: protest sindicalisti penitenciare pdl
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close