Antena 3 Actualitate Sindicaliştii avertizează: Recesiunea ar putea scoate oamenii în stradă

Sindicaliştii avertizează: Recesiunea ar putea scoate oamenii în stradă

15 Iun 2009   •   11:51
Sindicaliştii avertizează: Recesiunea ar putea scoate oamenii în stradă
Sursa foto: sindicalisti

Intrarea în recesiune va avea repercursiuni profunde pe plan social, iar guvernanţii s-ar putea confrunta chiar cu manifestaţii de stradă. Avertismentul vine din partea sindicaliştilor după ce preşedintele le-a atras atenţia miniştrilor că din toamnă ar putea apărea probleme cu plata salariilor.

În ţara în care totul se raportează la campaniile electorale, preşedintele le atrage atenţia miniştrilor că în toamnă, bugetul nu îşi va mai permite pomeni. Ce e scris, rămâne bătut în cuie, iar cine nu îşi drămuieşte bine banii riscă să nu aibă cu ce să plătească salarii, e mesajul lui Băsescu.

Miniştrii au fost ascultători: Marian Sârbu spune că se va descurca fără să se facă disponibilizări, însă veniturile unor angajaţi vor scădea prin diminuarea unor sporuri. Iar Ion Bazac crede că problema acordării salariilor a fost rezolvată.

Sindicaliştii sunt însă mult mai vehemenţi. Liderii de sindicat ameninţă că românii îşi vor pierde răbdarea şi vor ieşi în stradă. Nu este prima dată când preşedintele Băsescu avertizează că statul ar putea să nu mai poată plăti salariile. În primăvară, şeful statului transmitea acelaşi mesaj îngrijorător şi a făcut atunci referire şi la plata pensiilor.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close