Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii CFR nu acceptă reducerea salariilor cu 40% şi nici diminuarea numărului de ore de muncă

Sindicaliştii CFR nu acceptă reducerea salariilor cu 40% şi nici diminuarea numărului de ore de muncă

Sindicaliştii CFR nu acceptă reducerea salariilor cu 40% şi nici diminuarea numărului de ore de muncă
Sursa foto: CFR
17 Iun 2009   •   20:03

Sindicaliştii din transporturile feroviare au respins propunerea de reducere a salariilor cu 40% şi diminuarea numărului orelor de muncă. Ei au convenit, însă, că vor renunţa la orele suplimentare.

Deocamdată, singura reducere de personal care rămâne valabilă este trimiterea la pensie a 3.700 de salariaţi, ale căror posturi vor fi desfiinţate. Cu toate acestea, nu sunt excluse şi alte disponibilizări.

Reprezentanţii celor trei federaţii sindicale din CFR sunt de părere că până în prezent s-au făcut deja o serie de economii la fondul de salarii. Sindicaliştii au respins categoric propunerea administraţiei de reducere cu 40% a timpului de lucru şi, implicit, a veniturilor salariaţilor.

Sindicaliştii spun însă că nu se opresc aici.

"Din punct de vedere al federaţiilor nu vor fi greve, miting-uri. Pe de altă parte, noi nu vom sta liniştiţi, ci vom depune toate eforturile pe lângă factorii guvernamentali pentru a implementa cel puţin trei măsuri care să ducă la salvarea CFR Marfă în această perioadă de criză", a declarat Gheorghe Popa, unul dintre liderii sindicali.

Feroviarii au decis totuşi să reducă numărul orelor suplimentare, a orelor lucrate pe timp de noapte şi în week-end, a orelor festive şi a orelor efectuate la şcoală şi la siguranţa circulaţiei.

Directorul general al CFR Marfă, Călin Dacian, a făcut un apel la cei care îndeplinesc criteriile de pensionare, să urgenteze procedurile. Totuşi, el a mai spus că nu exclude posibilitatea efectuării unor dispobilizări.

"Vom trage linie la sfârşitul lunii iulie şi vom discuta mai departe. Eu personal nu exclud şi o reducere de personal", a anunţat acesta.

Antena 3


×
Subiecte în articol: CFR sindicalisti salarii
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close