Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii din Cercetare au ieşit în stradă: Protestează faţă de legile educaţiei şi salarizării

Sindicaliştii din Cercetare au ieşit în stradă: Protestează faţă de legile educaţiei şi salarizării

Sindicaliştii din Cercetare au ieşit în stradă: Protestează faţă de  legile educaţiei şi salarizării
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Oct 2010   •   08:25

Sindicaliştii ies şi marţi în stradă. Este vorba despre cei din Cercetare. Ei pichetează Palatul Parlamentului, nemulţumiţi de legile educaţiei şi salarizării. Cercetătorii se plâng de subfinanţarea din domeniu şi de faptul că multe institute vor fi desfiinţate. Sindicaliştii susţin că noua Lege a Educaţiei dezavantajează cercetarea şi cer ca aceasta să fie un domeniu separat, pentru că altfel toţi banii alocaţi domeniului vor fi dirijaţi către universităţi.

Este al doilea protest al cercetătorilor luna aceasta, după cel din 6 octombrie, când sindicaliştii au pichetat sediul Comisiei Europene din Bruxelles.

 


Nici sindicaliştii din Învăţământ nu renunţă la proteste. Sindicaliştii din sectorul 1 din Capitală fac grevă japoneză, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată în greva foamei de 63 de zile! Dascălii vor purta, pe tot timpul protestului, banderole albe pe braţe.

Nu numai profesorii din Bucureşti s-au solidarizat însă cu Cristiana Anghel. Câteva mii de cadre didactice din Arad, dar şi profesorii a trei şcoli din Timişoara au purtat luni la cursuri, banderole albe, în semn de solidaritate cu învăţătoarea şi cu preşedintele unei asociaţii din Arad, care a recurs la acelaşi gest.

Luni, de ziua Armatei române, militarii în rezervă protestat în faţa Palatului Cotroceni pentru că sunt nemulţumiţi de măsurile luate de actuala putere şi de starea în care se află armata .

Peste 80.000 de persoane sunt aşteptate miercuri, în ziua dezbaterii moţiunii, la un miting de amploare în Capitală.
 

 ×
Subiecte în articol: protest Legea Educaţiei
Parteneri
Cătălin Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România
x close