Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii CFR, replică dură pentru Florin Cîţu: "Nici Ceauşescu nu a renunţat la "gratuităţi". Aţi rezolvat pensiile speciale"

Sindicaliştii CFR, replică dură pentru Florin Cîţu: "Nici Ceauşescu nu a renunţat la "gratuităţi". Aţi rezolvat pensiile speciale"

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane îl critică dur pe Florin Cîţu după ce acesta a cerut anularea gratuităților la transportul cu trenul oferite angajaților Ministerului Transporturilor: "Eu nu circul gratuit”, a motIvat Cîţu solicitarea.

Sindicaliştii CFR, replică dură pentru Florin Cîţu: "Nici Ceauşescu nu a renunţat la "gratuităţi". Aţi rezolvat pensiile speciale"
de Claudia Popovici    |    10 Aug 2021   •   22:33

În replică Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane precizează că "gratuitățile" despre care vorbește premierul, "într-o necunoștință de cauză care frizează ignoranța completă pe acest subiect, sunt parte a unei cutume existente de la apariția căii ferate în lumea civilizată, în Europa sau America de Nord, încă de la finele secolului XIX".

Mai mult, sindicaliştii feroviari acuză pemierul că face politică pe reţelele de socializare.

 „Nici Ceauşescu nu a renunţat la "gratuităţi”

„Aflăm cu surprindere și îngrijorare că prim-ministrul Florin Câțu a demarat în forță mult așteptata reformă de la calea ferată. Iar acest lucru, ce să vezi, se întâmplă la mai puțin de 24 de ore de la comunicatul de presă al sindicaliștilor ceferiști în care spuneam, cu subiect și predicat, care este cauza dezastrului de calea ferată.

"Gratuitățile" despre care vorbește prim-ministrul Câțu, într-o necunoștință de cauză care frizează ignoranța completă pe acest subiect, sunt parte a unei cutume existente de la apariția căii ferate în lumea civilizată, în Europa sau America de Nord, încă de la finele secolului XIX.

În România, nici Ceaușescu nu a renunțat la "gratuitățile" despre care opinează aproape caragielesc domnul Florin Câțu, "asprul" finanțist liberal care își plătește biletul de avion ori de câte ori...nu circulă cu trenul.

"Ați rezolvat cumva tema "pensiilor speciale" cu care ați defilat în campania electorală"

Reformă să fie, domnule prim-ministru, dar să știm și noi...ce urmează!

Ați rezolvat cumva tema "pensiilor speciale" cu care ați defilat în campania electorală, temă cu care ați ajuns la putere, și acum ne-a venit rândul nouă, ceferiștilor???? Hmmmm....

PS: Distribuiți, oameni buni! Poate vede si dumnealui și ne va răspunde aici, că tare-i mai place să facă politică pe Facebook!", au scris cei de la FNFMCV pe pagina de socializare a instituţiei. 

Florin Cîțu cere anularea gratuităţilor la transportul cu trenul oferite angajaților Ministerului Transporturilor: "Eu nu circul gratuit"

Reacţia sindicaliştilor feroviari vine după ce Florin Cîţu a solicitat să fie anulate gratuitățile la transportul cu trenul oferite angajaților Ministerului Transporturilor și instituțiilor subordonate. Eu merg cu avionul și îmi plătesc biletul, a mai spus Cîțu.

Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit marți despre planurile de reformă pe care le-a cerut la toate ministerele și a dezvăluit că a aflat cu surprindere faptul că angajații Ministerului Transporturilor și de la instituțiile subordonate au gratuitate la călătoriile cu trenul.

Este o practică de pe vremea PSD la care trebuie să renunțăm, a explicat Cîțu.

„Noi nu putem să vorbim despre reformă atât timp cât păstrăm aceleași subvenții de pe vremea PSD-ului, aceeași asistență socială. Am aflat și eu, nu știam, că la Ministerul Transporturilor, angajații și familiile acestora și în subordonate circulă gratuit, este din 1999. Nu mi se pare normal, am cerut să se revizuiască”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai declarat că preferă călătoriile cu avionul și că își plătește biletul.

„Eu nu circul gratuit. Am fost cu avionul și am plătit biletul”, a precizat prim-ministrul Florin Cîțu.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close