x close

Sindicaliştii l-au anunţat pe premier că se retrag din toate comisiile de dialog social

de Antena3.ro    |    13 Dec 2010   •   19:43
Sindicaliştii l-au anunţat pe premier că se retrag din toate comisiile de dialog social 429 Foto: Intact Images

Sindicaliştii nu vor să mai participe în comisiile de dialog social. Motivul: Guvernul nu ţine cont de partenerii sociali. Confederaţiile sindicale l-au anunţat pe premier, printr-o scrisoare deschisă, că se retrag din toate organismele de consultare socială, inclusiv din Consiliul Economic şi Social.

Sindicaliştii susţin că întâlnirile la care participă sunt folosite de Guvern ca justificări ale "consultării democratice", în contradicţie cu spiritul dialogului social european. Reprezentanţii sindicatelor susţin că guvernanţii nu vor decât să dea satisfacţie sponsorilor politici.

"Deşi partenerii sociali, patronatele şi sindicatele, au comunicat că urgenţa pieţei muncii în România este modificarea legii patronatelor, a legii sindicatelor, a legii contractului colectiv de muncă, a legii conflictelor de muncă, a legii inspecţiei muncii şi a legii tribunalelor muncii, şi nu modificarea Codului muncii, solicitată de Consiliul Investitorilor Străini şi de Camera de Comerţ Româno-Americană, Guvernul, încă o dată, printr-o simulare a dialogului social, doreşte să impună reguli proprii pe piaţa muncii, care să dea satisfacţie sponsorilor politici", se arată în scrisoarea deschisă adresată premierului.

Potrivit celor cinci confederaţii sindicale, singurele opinii pe care Guvrenul le-a agreat până acum sunt cele care satisfac pretenţiile multinaţionalelor reprezentate de Consiliul Investitorilor Străini şi de Camera de Comerţ Româno-Americană, fără a se ţine cont de niciunul din argumentele, propunerile şi solicitările venite din partea patronatelor si sindicatelor, "singurele care pot reprezenta interesele lucrătorilor pe piaţa muncii din România".

Citeşte mai multe despre:

sindicalisti ces premier
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati