Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii RATB ameninţă cu proteste dacă vor fi disponibilizaţi 4.500 de angajaţi

Sindicaliştii RATB ameninţă cu proteste dacă vor fi disponibilizaţi 4.500 de angajaţi

Sindicaliştii RATB ameninţă cu proteste dacă vor fi disponibilizaţi 4.500 de angajaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Sep 2012   •   13:17

Vasile Petrariu, preşedintele executiv al Sindicatului RATB, a acuzat, marţi, Primăria Capitalei de "acţiuni iresponsabile" şi a ameninţat cu declanşarea unor acţiuni de protest în cazul în care municipalitatea va dispune disponibilizarea a 4.500 de angajaţi, informează Mediafax.

Liderul sindical a declarat că 4.500 dintre cei 15.000 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti ar urma să fie disponibilizaţi, potrivit unor oficiali din Primăria Capitalei, lucru care ar duce la imposibilitatea funcţionării regiei.

"Noi vom reacţiona, în  mod prompt, vom recurge la toate mijloacele de luptă sindicală, până la declanşarea grevei", a spus Petrariu.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi, a precizat că sindicaliştii de la metrou vor susţine protestele colegilor din RATB prin declanşarea unei greve de solidaritate, care nu poate dura mai mult de o zi.
   
Reprezentanţii sindicatului RATB au mai spus că municipalitatea intenţionează să transforme regia de transport public în societatea comercială şi au solicitat ca în acest caz să fie consultaţi, pentru a avea garanţii că locurile de muncă nu vor fi puse în pericol.

Sindicaliştii de la metrou vor declanşa conflictul de muncă, ce poate merge până la grevă generală, dacă Metrorex va trece în subordinea Primăriei Capitalei fără asigurarea fondurilor necesare, a declarat, marţi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi.

Premierul Victor Ponta declara, săptămâna trecută, că în cazul Metrorex, discuţia avută în Guvern cu primarul general privind preluarea metroului de către municipalitate a depăşit "zona de principiu", precizând că statul va asigura în continuare subvenţii şi derularea investiţiilor deja începute, precum noul tronson către Drumul Taberei.

Autoritatea Metropolitană de Transport va trece în subordinea Primăriei odată cu Metrorex, intenţia fiind de a se introduce un bilet unic pentru toate mijloacele de transport.
   
Regia locală de transport funcţionează deja în subordinea Primăriei Capitalei.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close