Antena 3 CNN Actualitate Sindicatul jurnaliștilor italieni de la RAI, reacție în cazul scandalului Șoșoacă-Goracci

Sindicatul jurnaliștilor italieni de la RAI, reacție în cazul scandalului Șoșoacă-Goracci

Sindicatul jurnaliștilor italieni care lucrează în RAI solicită implicarea guvernului italian și a Uniunii Europene în cazul scandalului dintre Diana Șoșoacă și echipa de jurnaliști italieni venită în casa ei pentru a realiza un interviu.

Sindicatul jurnaliștilor italieni de la RAI, reacție în cazul scandalului Șoșoacă-Goracci
Sursa foto: Twitter/Tg1Rai
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2021   •   19:50

„România trebuie să-și ceară scuze pentru atacul grav asupra corespondentei RAI, Lucia Goracci, și a colaboratorilor săi. Dacă Bucureștiul este încă în Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple.

O jurnalistă sechestrată în biroul unui senator antivaccinist, în timpul unui interviu, a fost lovită în fața polițiștilor care trebuiau să o protejeze și apoi percheziționată și ținută ore în șir într-o secție de poliție.

Ne așteptăm ca guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară guvernului României explicații cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, se arată în comunicatul transmis de sindicatul italian.

Soțul Dianei Șoșoacă a fost audiat luni și a fost pus sub control judiciar după ce un polițist a depus reclamație împotriva sa pentru că ar fi fost lovit.

Incidentul s-ar fi petrecut în cursul zilei de sâmbătă, în incinta cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă, când o echipă de jurnaliști din Italia a ajuns acolo pentru a realiza un interviu cu senatoarea.

Lucia Goracci, jurnalista care trebuia să realizeze interviul cu Diana Șoșoacă, a depus plângere penală la Secţia 4 de Poliţie din București împotriva senatoarei. Aceasta a precizat că soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a muşcat-o de mână.

„Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie.

După acel moment doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă. Intră în conflict şi spune că dacă nu îi convin condițiile pe care ea le hotăraște poate să plece. În acel moment echipa de la RAI 1 s-a pregătit să plece. A ieșit în hol dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa zicând că nu ieșim nicăieri. A spus ulterior soțului să sune la Poliţie după ce a început să țipe, apoi un alt bărbat a intrat în casă", spune jurnalista Lucia Goracci care subliniază că în acel moment a fugit pe scara blocului.

Citește șiNicolae Ciucă, prima reacție în scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista din Italia: ”Inacceptabil!”

La aproximativ 10 minute Poliţia s-a prezentat la faţa locului şi soţul senatoarei a început să împingă jurnaliştii italieni. După care soţul senatoarei Diana Şoşoacă i-a smuls masca de pe faţă şi a lovit-o în braț, după care a muşcat-o de mână.

„M-a muşcat de mână şi apoi am ieșit afară", spune jurnalista Lucia Goracci în plângerea penală.

Diana Șoșoacă susține că soțul ei a fost victimă a comportamentului violent al polițiștilor.

„Trei poliţişti au sărit pe soţul meu şi l-au imobilizat şi l-au dat cu capul de uşă şi i-au băgat mâna în gât", a declarat Diana Șoșoacă.

Nu doar soţul Dianei Șoșoacă s-a ales cu dosar penal, ci și senatoarea. Este vorba de un dosar declinat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiţie. Surse apropiate anchetei afirmă că la sfârşitul săptămânii Diana Şoşoacă va merge să dea declarații pentru lipsire de libertate şi sechestrare. Este o plângere depusă de jurnaliştii străini pe numele senatoarei spunând că ar fi fost sechestrați până la venirea organelor de poliţie.

 

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close