Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele cer limitarea numărului de călători în metrou, tramvai și autobuz

Sindicatele cer limitarea numărului de călători în metrou, tramvai și autobuz

Sindicatele cer limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun, precum metrou, autobuz și tramvai. Acestea susțin că singura soluție viabilă în acest sens ar fi majorarea numărului de vehicule.

Sindicatele cer limitarea numărului de călători în metrou, tramvai și autobuz
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    06 Ian 2022   •   15:25

Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB, a explicat cum ar putea fi posibilă limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun.

Acesta susține că singura modalitate viabilă de a face acest lucru este prin majorarea numărului de vehicule.

”Eu o să mă refer la transportul de suprafață, pentru că aici lucrurile sunt puțin diferite. Nu este posibil să se stabilească o regulă, s-a mai discutat și în 2020, pentru că nu ar avea cine să controleze și să verifice câți călători intră într-un mijloc de transport.

Deciziile și soluțiile viabile sunt cele care sunt legate de majorarea numărului de vehicule, pentru că am avut discuția asta începând din 2020. Din păcate, noi nu am înțeles de ce în anul 2021, respectiv în 2022 parcul de vehicule la STB a fost micșorat.

Noi avem, în momentul de față, pe traseu un număr de vehicule insuficient, ținând cont și de pandemie, pentru că soluția viabilă asta ar fi - majorarea numărului de vehicule și celelalte măsuri complementare care s-au stabilit deja și la nivel guvernamental, legate de igienizare și dezinfecție”, a declarat Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB.

×
Subiecte în articol: sindicate STB
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close