Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele: Al 13-lea salariu în rate - o propunere a Guvernului de tot râsul

Sindicatele: Al 13-lea salariu în rate - o propunere a Guvernului de tot râsul

Sindicatele: Al 13-lea salariu în rate - o propunere a Guvernului de tot râsul
08 Ian 2009   •   04:34

Majorările salariale suferă o amânare după ce reprezentanţii sindicali nu au ajuns la un acord cu Executivul. Astfel, abia săptămâna viitoare se vor purta ?discuţii legate de majorările salariale din sectorul bugetar , pentru a putea fi prevăzute în noul proiect de buget", arăta preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.
La întâlnirea de la Guvern, singura propunere concretă a fost cea a ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, de a acorda în rate cel de-al 13-lea salariu, idee respinsă de sindicalişti, scrie Ziua.
Petcu arăta că ministrul a prezentat execuţia bugetară pe 2008 şi noua schiţă a bugetului pe 2009, dar a calificat ca fiind hilară propunere de a acorda în rate cel de-al 13-lea salariu.
Joi va urma o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, pentru a relua discuţiile privind aplicarea ordonanţei ce prevede majorarea cu 25% a salariilor din sistemul sanitar.
La finalul discuţiei de la Ministerul Muncii, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că, în cadrul întâlnirii cu ministrul muncii, Marian Sârbu, cel al finanţelor şi cu cel al administraţiei şi internelor, Gabriel Oprea, el a propus eliminarea drepturilor de autor şi a altor "contracte abuzive", pentru a creşte contribuţiile sociale.
"Există cel puţin 200.000 de persoane ocupate care nu sunt contributori la sistemul de asigurări sociale, cum ar fi cei plătiţi cu drepturi de autor. Dintre aceştia, aproape 100.000 lucrează în domeniul sportului şi sunt plătiţi prin contracte de prestare de servicii. Este nevoie de o lege care să anuleze aceste prevederi şi astfel vor creşte foarte multe sumele colectate la bugetul asigurărilor sociale", a precizat Costin.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close