Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele au ajuns la un acord cu Guvernul în privinţa legii unice de salarizare a bugetarilor

Sindicatele au ajuns la un acord cu Guvernul în privinţa legii unice de salarizare a bugetarilor

Sindicatele au ajuns la un acord cu Guvernul în privinţa legii unice de salarizare a bugetarilor
07 Noi 2008   •   13:22

Reprezentanţii Guvernului, sindicaliştii şi reprezentanţii patronatelor şi partidelor parlamentare au ajuns la un acord în stabilirea celor opt principii care să stea la baza legii unice de salarizare în sistemul bugetar. Cele opt principii se referă în principal la scăderea diferenţelor dintre salariul de bază minim şi salariul de bază maxim. Raportul asupra căruia s-a convenit din acest punct de vedere este de 1 la 15. Pentru a se ajunge la acest raport, vor fi făcute majorări salariale diferenţiate: pentru cei care au salarii mici şi pentru debutanţi se vor acorda majorări salariale mai mari, iar pentru cei care au deja salarii mari, majorările vor fi mai mici, de maxim 5%, a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Tot vineri au fost luate în discuţie şi sporurile, care în unele situaţii triplează, în acest moment, salariile primite de unii funcţionari publici. Conform noii legi a legii unice de salarizare, dacă aceasta va fi pusă în aplicare, valoarea sporurilor nu se va mai putea ridica la mai mult de 30% din venit, restul de 70% urmând să fie reprezentat de salariu.
Tot această lege prevede o ierarhizare a meseriilor în funcţie de complexitatea şi importanţa activităţii desfăşurate. În această lege au fost incluşi şi parlamentarii, magistraţii şi angajaţii serviciilor speciale, categorii profesionale care beneficiază în acest moment de venituri foarte mari.

Antena 3.ro

×
Subiecte în articol: Mariana Campeanu
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close