Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele încep protestele. Hossu: Vom stabili dacă vom practica o mişcare de tip Grecia

Sindicatele încep protestele. Hossu: Vom stabili dacă vom practica o mişcare de tip Grecia

Sindicatele încep protestele. Hossu: Vom stabili dacă vom practica o mişcare de tip Grecia
10 Mai 2010   •   13:19

Sindicatele au decis să declanşeze acţiunile de protest în următoarele zile. Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, luni, că sindicaliştii vor picheta sediile Guvernului şi Preşedinţiei, începând de miercuri.

Protestele sindicaliştilor se vor desfăşura zilnic, între orele 10:00 şi 12:00, până în data de 18 mai. Pentru următoarea zi este programat un miting de amploare în Piaţa Victoriei.

Liderul sindical a precizat că în următoarele zile urmează să stabilească dacă federaţia Cartel Alfa va participa la o grevă generală sau va practica "o mişcare de tip Grecia".

"Vineri vom avea un nou comitet confederal extraordinar. Vom stabili dacă vom participa la o grevă generală în structura naţională sau vom practica ceea ce există ca propunere din partea comitetului confederal dar este la latitudinea negocierii cu ceilalţi colegi ai noştri, o mişcare de tip Grecia, adică ieşirea regulată şi blocarea Pieţei Victoriei în fiecare zi, permanent. Dacă vreţi, o acţiune de tip Universitatea, că asta este mai uşor de cunoscut în structura României", a declarat Bogdan Hossu.



La proteste se vor alătura şi sindicaliştii de la CNSLR Frăţia. Liderul federaţiei, Marius Petcu, a declarat, luni, că aproximativ 12.000 de sindicalişti vor participa la mitingul anunţat pentru 19 mai.

Şi federaţiile din Educaţie au anunţat că vor picheta sediul Parlamentului, începând de marţi şi până joi, între orele 10:30 şi 12:30. Proteste similare vor fi organizate şi săptămâna viitoare, de marţi până joi.

Sindicaliştii se declară revoltaţi de măsurile anunţate de Guvern. Acestea presupun tăierea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%. Totodată, ajutorul de şomaj urmează să fie redus tot cu 15 procente.

Marile confederaţii sindicale vor definitiva zilele acestea calendarul acţiunilor de protest.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proteste educatie sindicate
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close