Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele ameninţă cu greva generală. Peste 2.000 de oameni au participat la un miting, în faţa Guvernului

Sindicatele ameninţă cu greva generală. Peste 2.000 de oameni au participat la un miting, în faţa Guvernului

Sindicatele ameninţă cu greva generală. Peste 2.000 de oameni au participat la un miting, în faţa Guvernului
de S.T.    |    12 Dec 2017   •   11:07

Sindicatele ameninţă cu greva generală, în principal din cauza trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

Decizia va fi luată luna viitoare, la vârful BNS. Până atunci, peste 2.000 de oameni au participat la un miting, în faţa Guvernului.

Sindicaliştii au scandat lozinci la adresa premierului Mihai Tudose, precum şi a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

În plus, o altă nemulţumire este legată de legea Bugetului. Blocul Naţional Sindical a trimis mai multe amendamente privind finanţarea CFR şi ameninţă că, în cazul în care acestea nu vor fi adoptate, ar putea bloca transportul pe calea ferată.

UPDATE 11.00 - Sindicatele scot oamenii în stradă. Protest în faţa Guvernului.

Protestul va avea loc între orele 11.00 şi 13.00, acţiunea urmând să fie mai restrânsă decât cea anunţată iniţial, spun organizatorii.

Sindicalişii vor să atragă atenţia „cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat”.

Știrea inițială:

Sindicatele scot oamenii în stradă.

Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa vor protesta în faţa Guvernului faţă de modificările aduse de cabinetul Tudose Codului Fiscal.

Circa 2.000 de oameni vor manifesta în Piaţa Victoriei, după ce liderii Blocului Naţional Sindical au decis să renunţe la mitigul de amploare anunţat iniţial, din respect pentru Familia Regală.

Proteste vor fi şi miercuri la Guvern.

Peste 5.000 de transportatori au anunţat că vor scanda în Piaţa Victoriei iar alţi 30.000 sunt chemaţi în stradă, în alte orașe din țară, faţă de concurenţa neloială şi practicile de piraterie din domeniu. Reprezentanţii Cartel Alfa se vor afla şi ei în stradă.

Le solicită parlamentarilor să respingă modificările aduse Codului fiscal şi anunţă că vor susţine orice manifestaţie care urmăreşte blocarea transferului de contribuţii de la angajator la angajat.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close