Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele și Guvernul, din nou pe picior de război. „Se pregătește o ordonanță secretă!”

Sindicatele și Guvernul, din nou pe picior de război. „Se pregătește o ordonanță secretă!”

Sindicatele și Guvernul, din nou pe picior de război. „Se pregătește o ordonanță secretă!”
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihai Tudose
30 Iul 2017   •   11:10

Sindicatele și Guvernul sunt din nou pe picior de război. De data aceasta, motivul ar fi o ordonanță secretă care ar urma să modifice actualul mod de calcul al pensiilor speciale și vârsta de pensionare.

OUG ar putea să fie aprobată săptămâna viitoare într-o ședință de Guvern.

Semnalul de alarmă a fost tras de președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă. Potrivit acestuia, guvernanții ar planifica modificarea Legii pensiilor speciale pentru politie, armata si servicii secrete.

”Or să crească vârsta și or să scadă cuantumul bănesc al pensiei. Noi avem acum vârsta standard 60 de ani, iar prin vechime cumulată, pentru că lucrăm în condiții speciale, poate să scadă vârsta și să se pensioneze la 46, 48 de ani. Ieșim mai devreme pentru că noi murim mai devreme decât alții, noi murim mai devreme și nu apucăm pensia. Nu le convine acest lucru”, a spus Dumitru Coarnă, la Antena 3.

Potrivit unor surse, prin această Ordonanță de urgență s-ar urmări schimbarea radicală a modului de calcul pentru pensiilor speciale, astfel încât polițiștii, militarii și ofițerii din serviciile secrete care se vor pensiona in baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mica decât daca s-ar pensiona în baza legii in vigoare.

Reporterul Antena 3 a precizat că, sursele politice susțin că proiectul de OUG este pregătit în secret de Ministerul Muncii, împreună cu Ministerul Justiției, însă inițiatorul proiectului urmează să fie Ministerul de Finante.


 

×
Subiecte în articol: guvern dumitru coarna News Magazine
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close