Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele vor face lobby la parlamentari să respingă scrisoarea către FMI

Sindicatele vor face lobby la parlamentari să respingă scrisoarea către FMI

Sindicatele vor face lobby la parlamentari să respingă scrisoarea către FMI
Sursa foto: bogdan hossu
21 Mai 2010   •   09:41

Liderul confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că din discuţiile de la Ministerul Finanţelor nu rezultă o speranţă de îmbunătăţire a scrisorii de intenţie către FMI, astfel că sindicaliştii vor face lobby pe lângă parlamentari să respingă documentul în Parlament.
Din percepţia pe care a avut-o Bogdan Hossu, guvernanţi nu vor să schimbe scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internţional (FMI), respingând astfel propunerile făcute de sindicate, cum ar fi impozitarea diferenţiată a salariilor şi pensiilor.

Bogdan Hossu a precizat că premierul Emil Boc le-a spus sindicaliştilor în cadrul întâlnirii că nu renunţă la măsurile de austeritate, chiar dacă asta însemnaă să cadă Guvernul.

Preşedintele confederaţiei a precizat că miercuri, 26 mai, va avea loc o întâlnire cu guvernanţii înaintea adoptării scrisorii de intenţie către FMI, dar crede că nimic din ce a propus Executivul nu va fi modificat.

Ministerele Finanţelor şi Muncii vor continua discuţiile cu sindicatele până miercuri, când Guvernul va aproba scrisoarea FMI, şi vor accepta propunerile acestora doar dacă sunt argumentate, dar acum există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a afirmat premierul Emil Boc.

"Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realităţile economice", a spus Boc.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close