Antena 3 Actualitate Sindicatul Europol, despre ameninţările primite de poliţişti: "Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă? Ne întâlnim noi în timpul liber și vezi tu!"

Sindicatul Europol, despre ameninţările primite de poliţişti: "Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă? Ne întâlnim noi în timpul liber și vezi tu!"

de Claudia Popovici    |    13 Aug 2021   •   17:41
Sindicatul Europol, despre ameninţările primite de poliţişti: "Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă? Ne întâlnim noi în timpul liber și vezi tu!"
Sursa foto: hepta

Reprezentanții Sindicatului Europol au reacţionat faţă de procurorii de caz pe care îi acuză de dublă măsură în ceea ce privește infracțiunile de ultraj pentru că "tratează cu lejeritate exagerată faptele comise împotriva polițiștilor".

Declarația sindicaliștilor Europol vine în contextul în care mai mulţi poliţişti au fost amenințați sau agresați în trafic de către șoferi.

Ultimul incident a avut loc ieri seară în Ploieşti acolo unde membrii unui echipaj de Poliție Rutiera au depistat în trafic, pe Șoseaua Vestului un taximetrist în vârstă de 33 de ani care nu purta centura de siguranță și vorbea la telefon fără a avea un dispozitiv hands-free în funcţiune.

„La momentul interceptării în trafic, șoferul a fost extrem de iritat pentru că polițiștii "s-au găsit să-l oprească tocmai pe el", spunându-le că nu dorește să le înmâneze documentele si ulterior, punându-se în mișcare către direcția unuia dintre agenții de poliție, fiind cât pe ce să-l acroșeze.

Întrucât integritatea fizică i-a fost pusă în pericol, colegul nostru l-a somat cu armamentul din dotare fără a executa vreun foc, solicitându-i șoferului să oprească motorul mașinii, acesta conformându-se după ce la fața locului au sosit și alte echipaje în sprijin pentru a-l conduce la sediul poliției.

„Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă? Ne întâlnim noi în timpul liber și vezi tu!”

La sediul Biroului Rutier Ploiești, în prezența a 5 polițiști, individul în cauză l-a amenințat pe colegul nostru care îl somase să oprească motorul mașinii întrucât comportamentul său reprezenta un real pericol pentru ceilalți participanți la traficul rutier, spunându-i agentului de politie să nu creadă că stă 24 din 24 de ore îmbrăcat în uniformă,că îl va întâlni în timpul liber și va vedea el.

Colegul nostru și-a sesizat imediat superiorii cu privire la ultrajul comis asupra sa, însă procurorul de caz a precizat că nu se impune măsură reținerii întrucât individul nu prezintă pericol public.

„Constatăm dubla măsură în ceea ce privește infracțiunile de ultraj”

În continuare constatăm dubla măsură în ceea ce privește infracțiunile de ultraj, în contextul în care în cursul acestui an, un bărbat a fost arestat preventiv doar pentru că a amenințat un judecător prin intermediul unui document transmis prin fax la Judecătoria Sighetu Marmației.

Ne întrebăm cum ar mai putea polițiștii să-și facă datoria cu devotament și curaj pentru a-i apăra pe cetățeni dacă inclusiv procurorii tratează cu o lejeritate exagerată faptele de ultraj comise împotriva polițiștilor și cât de în siguranță ar mai trebui să se simtă simplii cetățeni în aceste condiții", spun reprezentanții Europol.

"Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă? Ne întâlnim noi în timpul liber și vezi tu!" Acestea au fost amenințările adresate de către un șofer unui polițist în sediul Biroului Rutier Ploiești. Totul a început ieri, în jurul orei 20:00, când membrii unui echipaj de Poliție Rutiera au depistat în trafic, pe Șoseaua Vestului din Municipiul Ploiești, un taximetrist în vârstă de 33 de ani care nu purta centura de siguranță și vorbea la telefon fără a avea un dispozitiv hands-free in functiune. La momentul interceptării în trafic, șoferul a fost extrem de iritat pentru că polițiștii "s-au găsit să-l oprească tocmai pe el", spunându-le că nu dorește să le înmâneze documentele si ulterior, punându-se în mișcare către direcția unuia dintre agenții de poliție, fiind cât pe ce să-l acroșeze. Întrucât integritatea fizică i-a fost pusă în pericol, colegul nostru l-a somat cu armamentul din dotare fără a executa vreun foc, solicitându-i șoferului să oprească motorul mașinii, acesta conformându-se după ce la fața locului au sosit și alte echipaje în sprijin pentru a-l conduce la sediul poliției. La sediul Biroului Rutier Ploiesti, în prezența a 5 polițiști, individul în cauză l-a amenințat pe colegul nostru care îl somase să oprească motorul mașinii întrucât comportamentul său reprezenta un real pericol pentru ceilalți participanți la traficul rutier, spunându-i agentului de politie să nu creadă că stă 24 din 24 de ore îmbrăcat în uniformă,că îl va întâlni în timpul liber și va vedea el. Colegul nostru și-a sesizat imediat superiorii cu privire la ultrajul comis asupra sa, însă procurorul de caz a precizat că nu se impune măsură reținerii întrucât individul nu prezintă pericol public. În continuare constatăm dubla măsură în ceea ce privește infracțiunile de ultraj, în contextul în care în cursul acestui an, un bărbat a fost arestat preventiv doar pentru că a amenințat un judecător prin intermediul unui document transmis prin fax la Judecătoria Sighetu Marmației. Ne întrebăm cum ar mai putea polițiștii să-și facă datoria cu devotament și curaj pentru a-i apăra pe cetățeni dacă inclusiv procurorii tratează cu o lejeritate exagerată faptele de ultraj comise comise împotriva polițiștilor și cât de în siguranță ar mai trebui să se simtă simplii cetățeni în aceste condiții...

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 13 august 2021

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close