Antena 3 CNN Actualitate Sindromul inimii frânte, boala care îi afectează pe cei dezamăgiți în dragoste. Medic: ”Simțim ceva care seamănă cu un infarct”

Sindromul inimii frânte, boala care îi afectează pe cei dezamăgiți în dragoste. Medic: ”Simțim ceva care seamănă cu un infarct”

Dr. Silviu Dumitrescu, medic primar cardiolog, a vorbit miercuri la ”Sfat de sănătate” despre sindromul inimii frânte.

Sindromul inimii frânte, boala care îi afectează pe cei dezamăgiți în dragoste. Medic: ”Simțim ceva care seamănă cu un infarct”
Sursa foto: Pixabay.com
de Andreea Cigolea    |    24 Feb 2021   •   09:06

”Avem grijă de inima noastră cutivând frumusețea în ea. E greu să vorbesc despre situațiile în care dragostea poate să se termine cu afectare cardiacă”, a spus medicul Silviu Dumitrescu.

Atenție! O dezamăgire din dragoste poate să determine o boală serioasă, numită sindromul inimii frânte.

Ce este sindromul inimii frânte

Toate situațiile care determină un stres foarte mare pot determina sindromul inimii frânte. Simțim ceva care seamănă cu un infarct miocardic care este reversibil după aproximativ 2-3 săptămâni.

Sentimentele pozitive pot dăuna inimii

Sentimentele pozitive care ajung la un nivel de intensitate foarte mare pot să determine absolut același răspuns cu sentimentele negative. E vorba de hormonii de stres care se descarcă și au efect direct asupra mușchiului inimii dar și un efect indirect asupra circulației, a explicat medicul cardiolog.

Sindromul inimii frânte apare frecvent la femei, în decada 4 de viață

Ca să avem grija de inima noastră trebuie să cultivăm emoțiile pozitive și să avem un stil de viață benefic.

”Să avem un stil de viață activ, o dietă echilibrată care dă sănătate inimii noastre. Sfatul care e greu de aplicat e renunțarea la fumat”.

Inima doare?

”Există afecțiuni în care inima doare. Durerea din infarctul miocardic e una din cele mai intense dureri din patalogia medicală”, a declarat medicul Silviu Dumitrescu.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close