Antena 3 CNN Actualitate Cele mai noi informaţii despre singurul supraviețuitor al incendiului de la ATI din Piatra Neamț

Cele mai noi informaţii despre singurul supraviețuitor al incendiului de la ATI din Piatra Neamț

Singurul supravieţuitor al tragediei de la Neamţ, acolo unde a fost un incendiu la secţia ATI a spitalului, a fost externat în această săptămână, având o stare relativ bună.

Cele mai noi informaţii despre singurul supraviețuitor al incendiului de la ATI din Piatra Neamț
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2020   •   12:45

Bărbatul are 74 de ani şi era infectat cu coronavirus, internat la terapie intensivă, însă în alt salon față de cel unde a izbucnit focul.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Florin Roșu, a anunţat că pacientul, singurul care a supraviețuit incendiului din ATI Piatra Neamț, a fost externat la jumătatea săptămânii.

Manager spital: Bărbatul este bine, conștient, cooperant

"În momentul externării, starea pacientului era bună, cu saturație 96%, conștient, cooperant, se alimenta singur. O stare normală" a spus Roșu.

Bărbatul acesta împreună cu alți cinci bolnavi cu COVID-19 au fost transferați la Spitalul Modular de la Lețcani, însă doar el a supraviețuit. 

După trei săptămâni la ATI de la Lețcani, pacientul a fost detubat și mutat la salon, în Spitalul de Boli Infecțioase, unde a mai stat internat alte două săptămâni.

15 morţi, după tragedia de la Neamţ

Două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări în urmă cu trei săptămâni. Acolo se aflau 16 pacienţi în stare critică, ce primeau îngrijiri în medicale pe secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şase pacienți aflați într-un salon alăturat celui unde a avut loc incendiul de la ATI Piatra Neamț au fost transferați la Spitalul de la Lețcani, toţi având COVID. Din păcate, cinci dintre ei nu au supravieţuit.

În total, un număr de 15 bolnavi au murit în urma incendiului produs la jumătate lunii noiembrie la Spitalul din Piatra Neamţ, în secţia ATI.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: incendiu Piatra Neamț supravietuitor
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close