Antena 3 Actualitate Sinteza zilei: Noi detalii exclusive privind operaţiunea cu armament din Portul Constanţa. Legătura dintre Mircea Băsescu și Cornel Purcărea

Sinteza zilei: Noi detalii exclusive privind operaţiunea cu armament din Portul Constanţa. Legătura dintre Mircea Băsescu și Cornel Purcărea

20 Dec 2015   •   23:41

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, noi imagini din Portul Constanța, acolo unde au ajuns tone de armament și muniții, care fac acum obiectul unei anchete.

Unul dintre partenerii de afaceri ai lui Mircea Băsescu este Cornel Purcărea, cel căruia Mircea Băsescu i-a furnizat utilajele necesare descărcării transporturilor de muniții. Cornel Purcărea a fost acuzat de autorități că a încălcat regimul materialelor radioactive. Purcărea a adus în țară mii de tone de muniții, pentru a fi neutralizate.

În acest context, Mihai Gâdea a arătat că, în 2010, Mircea Băsescu a fost în centrul unui scandal în care era acuzat de trafic de armament. Mai exact, fratele fostului președinte era suspectat de reambalarea unei cantităţi de muniţie veche taiwaneză, destinată distrugerii în Bulgaria, şi de vânzarea acesteia către Angola.

Ar fi fost vorba de peste 7.000 de tone de grenade, mine şi alte tipuri de muniţie veche ce urmau a fi distruse. Ministerul Apărării din Taiwan anunța atunci că va demara acţiuni judiciare în cazul în care suspiciunile de dovedesc adevărate.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close