Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Astra Asigurări, devalizată încă de la privatizare

Sinteza Zilei: Astra Asigurări, devalizată încă de la privatizare

Sinteza Zilei: Astra Asigurări, devalizată încă de la privatizare
05 Oct 2015   •   00:55

Astra Asigurari a fost distrusă de catre Dan Adamescu încă de când s-a privatizat, prin ilegalităţile pe care le-a comis. O arată negru pe alb o notă primită de Traian Băsescu, chiar la începutul primului său mandat, în 2004. Atunci Adamescu majora capitalul firmei în mod ilegal, pentru că nu obţinuse avizele necesare. Alături de el, în afaceri ar fi intrat chiar şi fostul şef SRI, Virgil Măgureanu. Documentul a fost prezentat în exclusvitate, la Sinteza Zilei.

 
Documentul prezentat in exclusivitate arata ca firma Astra a fost devalizata inca de cand a fost privatizata, prin actiunile ilegale facute de Dan Adamescu, lucruri de care Traian Basescu stia.
 
Firma Nova Trade, detinuta de Dan Adamescu, actionar majoritar al Astra Asigurari, nu avea bani pentru majorarea capitalului, pentru ca miliardarul investise o suma colosala in constructia unei parcari in zona Unirii din Capitala, se mai arata in nota respectiva. Iar in afacerea respectiva ar fi intrat un alt om al lui Traian Basescu, chiar fostul sef SRI, Virgil Magureanu.
 
Actiunile ilegale facute de Dan Adamescu au dus la scaderea lichidatilor pentru Astra Asigurari si la cresterea datoriilor catre furnizori si bugetul de stat de 74 de miliarde de lei, la finalul anului 2003, se mai arata in nota care a ajuns şi pe biroul  fostului presedinte Traian Basescu.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close