x close

Sinteza Zilei: Averile politrucilor români vs. averile valorilor româneşti

de G.S.    |    A.M    |    20 Ian 2015   •   23:07
Sinteza Zilei: Averile politrucilor români vs. averile valorilor româneşti 772 Foto: Agerpres
Ieri s-a stins din viaţă unul dintre cei mai mari savanţi pe care i-a avut România, prietenul lui Henri Coandă, omul care a avut peste 100 de invenţii, printre care şi rucsacul zburător, Iustin Capră. În cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea" i se aduce un omagiu, marelui inventator român care s-a stins în uitare şi cu foarte multe dificultăţi financiare. 
 
În 2008 a primit marele premiu de la Fundaţia Dan Voiculescu, 3 miliarde de lei vechi. Banii i-a investit în invenţii şi a găsit câţiva copii care să îi urmeze visul şi le-a oferit toate resursele financiare de care a dispus. 
 
De ce în România oamenii de mare valoare, persoanlitati publice, savanti, medici, fizicieni se sting în uitare şi în sărăcie?
 
 
O altă comparaţie între averile politrucilor care conduc România şi marile persoanlităţi care au murit în sărăcie şi umilinţă, este cea a profesorului Pesamosca. Omul care a salvat peste 50.000 de copii şi era socotit ca fiind unul dintre cei mai buni în domeniul său, din Europa de sud-est.


Un profesor care se află în Enciclopedia Geniilor Planetei, supranumit şi sculptorul de creiere, şi care a operat peste 40.000 de oameni trăieşte pentru a ajuta în continuare oamenii. Întrebat de veniturile sale, profesorul Leon Dănăilă a răspuns că mănâncă puţin pentru a-i ajunge banii şi pentru cărţi.
 
 
Modul în care marele cântăreţ Gică Petrescu a murit, plin de datorii, într-o sărăcie lucie, ne face să ne întrebăm ce soartă ar fi avut dacă ar fi trăit în altă ţară. Muzica era viaţa lui, aşa declara atunci când vorbea despre harul lui. Gică Petrescu a cântat pentru prima dată la radio la doar 15 ani, a cântat pentru regi, dictatori preşedinţi şi a fost aplaudat de mari personalităţi. Cu toate acestea, s-a stins în uitare după ce a bucurat generaţii la rând.
 
 
Petre Ţuţea, a murit la 3 decembrie 1991, dimineaţa, lucid fiind, într-o rezervă a spitalului Cristiana din Bucureşti, încojurat de un grup de jurnalişti, iar ultimele lui cuvinte au fost: "Doamne Iisuse Hristoase, ai grijă de mine!". A fost dus de la Bucureşti în satul natal pentru a fi înmormântat cu maşina care transporta morcovi. Drumul spre locul de veci a fost într-un car tras de boi. Ultimii ani ai marelui filosof, au fost ani marcati de sărăcie.
 
 
Nici sportivii nu sunt apreciaţi sau recompensaţi după ce şi-au dedicat toată viaţa pentru a aduce numele României pe cele mai înalte culmi. Vasile Tiţă, un mare boxeur al ţării care se stinge în mizerie. La înmormântare nu a venit nimeni din partea Federaţiei Române de Box. Modul în care şi-a încheiat scocotelile cu viaţa, pe care a oferit-o în mare parte acestei ţări, este umilitor.
 
 
Sunt foarte multe cazuri, din păcate, în România, în care oameni de valoare au fost uitaţi şi lăsaţi să moară în sărăcie . O altă persoanlitate care a bucurat zeci de ani sufletele românilor şi care murit într-un mod umilitor, este cântăreaţa Angela Ciochină.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati