Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Cum să omori un brand 100% românesc. Patronul Lactate Brădet, explicaţii în scandalul bebeluşilor din Argeş

Sinteza Zilei: Cum să omori un brand 100% românesc. Patronul Lactate Brădet, explicaţii în scandalul bebeluşilor din Argeş

Sinteza Zilei: Cum să omori un brand 100% românesc. Patronul Lactate Brădet, explicaţii în scandalul bebeluşilor din Argeş
02 Mar 2016   •   23:33

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, a fost invitatul lui Mihai Gâdea, miercuri, la "Sinteza Zilei".

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş, potrivit Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu, care a recunoscut că nu există o legătură de cauzalitate între brânza respectivă şi îmbolnăvirile bebeluşilor.

“Aceste produse, fiecare face parte din mine. Sunt făcute cu dragoste, cu sacrificii. Nu sunt convins că au făcut rău cuiva. De 15 ani suntem pe piaţă, s-au făcut controale, s-au făcut analize. La momentul ăsta nu avem decât acea analiză şi acel răspuns, prin care ni s-a spus că s-a depistat E.coli. Este rezultat parţial. Nu am niciun fel de explicaţie. Am deschis fabrica în faţa camerelor, nu există nimic care să poată face această contaminare. Multe produse nici nu intră în contact cu omul. Aştept cu nerăbdare şi cu emoţie rezultatele analizelor viitoare” a spus Marius Badea.

Patronul fabricii nu crede că firma pe care o conduce face obiectul unei conspiraţii, menite să o discrediteze.

“În 2008 a luat fabrica foc. Acum se întâmplă asta, dar nu vreau să cred că e cineva responsabil. Nu suntem aşa mari încât să deranjăm, aşa credem noi. Ne facem treaba acolo, încercăm să facem produse cât mai bune”
“Una din angajate a avut probleme cu copilul, a fost la Bucureşti. Ne-a rugat să îi trimitem brânză proaspătă, nu a păţit nimic. Mi s-a spus că nu ar putea fi copii cu imunitate” a mai spus Marius Badea.


Directorul DSVSA, Dănuţ Lupu, a declarat că brânza cu E. coli produsă de Lactate Brădet, descoperită luni, nu are cum să fie cauza îmbolnăvirii bebeluşilor de sindrom hemolitic uremic şi nici a morţii a trei dintre ei.

Miercuri seară, într-o postare pe Facebook, ministrul Achim Irimescu a încercat să se disculpe. Vezi AICI ce a spus ministrul.


×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea e.Coli
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close