Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Dezvăluiri bombă din procesul lui Mircea Băsescu. Procurorul Iacobescu explică de ce condamnarea la 4 ani de închisoare e mică

Sinteza zilei: Dezvăluiri bombă din procesul lui Mircea Băsescu. Procurorul Iacobescu explică de ce condamnarea la 4 ani de închisoare e mică

Sinteza zilei: Dezvăluiri bombă din procesul lui Mircea Băsescu. Procurorul Iacobescu explică de ce condamnarea la 4 ani de închisoare e mică
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Ian 2016   •   22:24

Mihai Gâdea a prezentat, în exclusivitate, la Sinteza Zilei, declarațiile făcute în fața magistraților de actori importanți în dosarele fratelui președintelui, Mircea Băsescu, cu familia lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este însă definitivă. Membrii familiei Anghel au primit şi ei pedepse între 4 ani şi jumătate şi 13 ani, pentru că şi-au cerut banii înapoi.

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care a început ancheta în acest caz, în 2011, a declarat, într-o intervenție telefonică la Sinteza Zilei, că pedeapsa primită de Mircea Băsescu, de patru ani de închisoare, este mult prea mică în raport cu persoana făptuitorului.

Procurorul Eugen Iacobescu explică faptul că instanța ar fi trebuit să țină cont de trei criterii, atunci când a stabilit pedeapsa pentru Mircea Băsescu. Aceste criterii sunt: calitatea sau funcția făptuitorului, gravitatea faptelor și cuantumul sumei cerute.

Prin urmare, potrivit celor trei criterii, Mircea Băsescu ar fi trebuit să primească 7 ani de închisoare. Exact atât au cerut și procurorii din dosar. Judecătorii au considerat însă că 4 ani sunt suficienți.

Mai mult Eugen Iacobescu a reiterat faptul că în înregistrările pe care le-a făcut în acest dosar se vorbește clar despre Traian Băsescu și banii care au ajuns la el.


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close