Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Documente explozive, în premieră națională

Sinteza Zilei. Documente explozive, în premieră națională

Sinteza Zilei. Documente explozive, în premieră națională
24 Ian 2019   •   22:20

Jurnalistul Antena 3 Ana Maria Roman a prezentat, joi, la ”Sinteza Zilei”, o serie de documente legate de constituirea în 2012 a unui grup de lucru, care supraveghea firmele care lucrau în domenii de interes, inclusiv în energie sau în producerea țigaretelor.

Fiecare societate înființată urma să fie verificate de echipe mixte compuse din oameni de la ANAF, Poliția Română, SRI, parchete. 

Monitorizarea contribuabililor cu potențial de evaziune fiscală era motivul oficial pentru existența acestui grup și ale protocoalelor de lucru în acest sens.

Grupul de lucru interinstituțional era format din Constantin Igaș, Florian Coldea, Sorin Blejnar, Alina Bica, Laura Codruța Kovesi. 

Ana Maria Roman a dezvăluit că minutele ședințelor au dispărut între timp.

Potrivit MAI, planul de lucru prezentat de Antena 3 a funcționat în paralel, doar în anul 2012. Întâmplător sau nu, an electoral.

Mai mult, MAI spune, răspunzând solitării jurnaliștilor, că nu există dovezi ale întâlnirilor acestui grup sau măcar că întâlnirile ar fi avut loc. Însă, într-un răspuns pentru DNA, la o solicitare similară, au fost identificate mai multe documente în acest sens, în timp ce ANAF spune că toate documentele se află la sediul MAI. 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei ana maria roman documente
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close