Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Iliescu: Vine foametea. Şoferii, mai tari ca profesorii!

Sinteza Zilei. Iliescu: Vine foametea. Şoferii, mai tari ca profesorii!

Sinteza Zilei. Iliescu: Vine foametea. Şoferii, mai tari ca profesorii!
23 Oct 2008   •   23:14

În ?Sinteza Zilei? de joi seară, cei trei invitaţi, Mugur Ciuvică, Ilie Şerbănescu şi Ion Cristoiu au dezbătut tema ?Vine foametea. Şoferii mai tari ca profesorii!?. În cadrul unui summit pe tema crizei financiare, Ion Iliescu a declarat:?Vine foametea?, declaraţie care a stat la baza discuţiilor de joi seară de la ?Sinteza Zilei?. Pe lîngă această chestiune, au mai fost discutate cazul băiatului împuşcat în cap de un poliţist şi situaţia salariilor şoferilor guvernanţilor care sunt mai mari decât cele ale profesorilor universitari.
Emisiunea a început cu prezentarea unei serii de poze cu persoane care suferă din cauza foametei. Cea mai şocantă dintre pozele prezentate a fost cea a lui Kevin Carter, câştigător al premiului Pulitzer, în care un vultur aşteaptă ca un copil subnutrit să moară pentru a-l mânca. Referitor la foametea din lume, Ilie Şerbănescu a spus că această situaţie este o realitate crudă care nu este neapărat cauzată de criza finaciară.
Mihai Gâdea a remarcat faptul că nici unul dintre copiii africani adoptaţi de aşa-zisele dive din România nu sufereau de foame înainte de a fi adoptaţi. În cadrul emisiunii a mai fost prezentat şi un reportaj difuzat de CNN şi realizat cu camera ascunsă, în care reporterii britanici arătau cum se poate cumpăra o fată din România. Deghizat în proprietar de bordel, un reporter a reuşit să cumpere o fată cu numai 500 de lire sterline. Ulterior, fata o fost dusă la un adăpost pentru victimele traficului de persoane.
Un alt caz discutat în emisiune a fost cel al unui băiat carea fost împuşcat în cap de un poliţist. Acesta a tras în băiat deoarece şoferul maşinii în care se afla nu a oprit la semnalul lui.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close