Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Imperiile mafiei politico-financiare

Sinteza Zilei. Imperiile mafiei politico-financiare

Sinteza Zilei. Imperiile mafiei politico-financiare
09 Aug 2015   •   22:31

Începută în 2007, caracatiţa imobiliară Dorin Cocoş - Elena Udrea- Gheorghe Stelian, îşi arată din plin efectele în cartierul Floreasca. Pe strada Chopin  fostul cuplu Udrea - Cocoş a reuşit să ridice un bloc impunător chiar pe spaţiul verde. Construcţia a fost acoperită de avize şi autorizaţii chiar de la instituţiile statului, însă proprietarii nu au ţinut cont că distrug parcurile bucureştenilor.

Începută în 2007, caracatiţa imobiliară Dorin Cocoş - Elena Udrea- Gheorghe Stelian, îşi arată din plin efectele în cartierul Floreasca. Acolo, pe strada Chopin  fostul cuplu Udrea - Cocoş a reuşit să ridice un bloc impunător chiar pe spaţiul verde. Construcţia a fost acoperită de avize şi autorizaţii, însă proprietarii nu au ţinut cont că astfel distrug parcurile bucureştenilor.

Retrocedarea spaţiilor verzi aflate între clădirile deja existente în zona din cartierul Floreasca a fost făcută de Primăria Capitalei începând cu anul 2001, pe vremea cand Traian Băsescu era primar general. Primăria sectorului 2 a eliberat autorizaţii de construire pe aceste terenuri şi, deşi legea interzice construirea pe spaţii verzi, copacii au fost tăiaţi, iar in locul lor au răsprit clpdiri noi. Unul dintre ele, ridicat de Elena Udrea şi de Dorin Cocoş.

În imobilul Elenei Udrea a cumpărat un apartament şi fiul ei vitreg, Alin Cocoş, care a plătit pentru trei camere de 110 mp numai 20.000 de euro. Şi prima sotie a lui Dorin Cocoş, Olguţa, a achizitionat un apartament similar pentru 70.000 de euro.

Imobilul din cartierul Floreasca pentru care Elena Udrea a luat un credit de peste 3 milioane de euro de la bancă a fost construit rapid. În 2010, când încă mai era soţia lui Dorin Cocoş, Elena Udrea declara că apartamentele au suprafeţe cuprinse între 80 şi 200 mp. Sunt trei duplexuri, iar restul până la 12 sunt apartamente. Preţul de vânzare la acea vreme era intre 1.500 si 2.000 euro pe metru patrat, în funcţie de poziţia apartamentului.









 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Dorin Cocos imobiliare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close