Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Înregistrare-bombă din dosarul Caracal

Sinteza zilei. Înregistrare-bombă din dosarul Caracal

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la Sinteza zilei, o înregistrare-bombă din dosarul crimelor de la Caracal.

Sinteza zilei. Înregistrare-bombă din dosarul Caracal
23 Ian 2020   •   22:32

Înregistrarea a fost făcută pe 15 iunie 2019, cu mai mult de o lună de zile înainte de dispariția Alexandrei Măceșanu.

Citește și: Familia Luizei Melencu, revoltă la adresa procurorilor: „Am fost monitorizați tehnic. Am înțeles că ne-ar fi plantat și o cameră de luat vederi”

Dialogul este între Alina Vasile, verișoara Monicăi Melencu și procurorul Liviu Vasilescu.

Alina Vasile îi spune procurorului că au fost contactați de diverse persoane care să le dea o serie întreagă de ponturi despre dispariția Luizei.

Una dintre persoanele care i-au contactat, un anume Nelu Geneș, din Caracal, căruia și lui i-ar fi fost răpită fata.

Citește și: Paradox în dosarul Caracal. Tonel Pop: ”Asta înseamnă achitare directă”

ALINA VASILE: Alina Vasile mă numesc. Sunt verișoara Monicăi Melencu şi mătuşa Luizei. Din Austria vă sun, din Graz.

LIVIU VASILESCU: Ia spuneţi-mi, cum ați ajuns să discutaţi cu domnul ăsta – Sile.

ALINA VASILE: Să vă zic de la bun început: Domnul Nelu Genes, suntem cunoștințe mai vechi. Suntem din Caracal și ne cunoaștem de foarte mult timp. Cu Sile ne-am cunoscut aici în Graz, Nelu Genes este domnul celalat. Am văzut că deţine site-ul ăsta, am crezut că face treabă bună.

Eu i-am cerut lui aşa: Sile, te rog eu frumos, dacă deţii prima inregistrare cu femeia aia care spune cine a luat-o pe Luiza , unde a dus-o, cum a trecut-o vama, ca ştiţi povestea, că a trecut-o vama morfinată, că a luat-o cu o maşina o doamnă cu nu ştiu ce ochi

LIVIU VASILESCU: Asta am aflat-o acuma, nu ştiam că e mai veche? De când e povestea asta? Povestea asta de care îmi vorbiți, cu trecutul pe la vamă, de când e?

ALINA VASILE:  Păi atunci când a zis că a răpit-o femieia aia cu ochii verzi, cu părul pănă la umeri.

******

LIVIU VASILESCU:  Dar mai înainte de asta mai fusese vorba de așa ceva?

ALINA VASILE: Nu, nu, nu, nu.

LIVIU VASILESCU: Dar a mai fost vorba ca fata este la Roma?

ALINA VASILE: Nu! Eu astăzi am primit de la cineva ca ar fi în Elveția.

LIVIU VASILESCU: Eu știu de pe site, ca cel puțin pe site-ul asta cu „Noi suntem ajutorul” s-a postat de pe 10 Iunie că cer ajutor celor din Roma...

Pai, i-a dat și mamei o inregistrare.

ALINA VASILE: Da, dar zice că mai deţine o inregistrare în care i-ar fi povestit cum a luat-o de la ocazie, cum a trecut-o vama, unde a dus-o, că e inchisă, că mai sunt nişte bărbați din Caracal.

LIVIU VASILESCU: Ca și când ar fi fost tot timpul împreună cu oamenii ăștia, nu? Știa și de unde a fost luată, și unde a fost dusă, și cum arată, știa tot.

ALINA VASILE:  Eu chiar am crezut când a spus.

LIVIU VASILESCU: Normal. Cu cât iţi dă mai multe detalii cu atât e mai credibilă. Avea o cameră spion pusă pe răpitor și vedea tot timpul ce se intâmplă. Eu știu doar un singur lucru despre domnul Danila, că a încercat să inducă în eroare familia, nu știu exact pentru ce motive, nu știu exact ce deține el, dar trebuie să îl abordez într-un fel.

Spre deosebire de alte discuţii, v-as ruga să fie confidenţială, pentru că se vorbeşte prea mult și prea prost. S-a făcut o hărmălaie în legătură cu cazul ăsta de nu mai înțelege nimeni absolut nimic şi noi nu putem să ne facem treaba din cauza asta.

Incercăm să luăm lucrurile fără să ne agităm, fără să ne impacientăm, informaţiile care ne vin pot să fie bune, pot să fie proaste, nu trebuie neapărat să le băgăm în seamă.

Eu am informaţia asta de la dumneavoastră, dar va spun - omul asta este un tâmpit care a încercat să scoată nişte bani de la familie. Dumneavoastră nu discutaţi cu nimeni nimica.

********************

LIVIU VASILESCU: Haideți să vă spun un lucru. Lumea tot timpul știe mai bine ce trebuie să facă şi acţionează. Dumneavoastră ca şi cetăţeni români aţi considerat că trebuie sa sesizaţi autorităţile Statului Român şi ați făcut petiţii de la Președintele Romaniei, la Ministrul de Interne, la Frontiera, la toate instituţiile și ați spus ca nu vine Poliția, Trupele Speciale să o caute pe fata și că nu știu ce, dar v-aţi gândit la un moment dat ca dacă o persoană din Austria spune - eu deţin niște informații cu privire la o fată răpită dar nu vreau să le dau - ar fi fost bine să vă duceţi la Poliția din Austria și să spuneți lucrurile astea?

Băi, nene...asta are nişte informații despre o persoană răpită din Romania şi zice că nu le dă la nimeni. E cel puțin ciudată reacția lui, nu?

INTERLOCUTOR: Eu mi-am dat seama că ceva nu e în regulă, adică omul are niște probleme psihice.

LIVIU VASILESCU: Și eu cred că are niște probleme psihice, dar eu știu mai multe lucruri pe care nu le ştiţi dumneavoastră, și nu are numai probleme psihice are și niște probleme de altă natură.

Continuarea discuției, în materialul VIDEO:

Ancheta în dosarul crimelor de la Caracal a costat 160 de mii de euro. Procurorii DIICOT cer ca Gheorghe Dincă să fie obligat la plata cheltuielilor judiciare.

Din rechizitoriul de 427 de pagini ies la iveală noi detalii cutremurătoare. Gheorghe Dincă i-a povestit unui coleg de celulă că, iniţial, a vrut să arunce în râul Olt corpul Luizei Melencu, fata dispărută în luna aprilie 2019, însă apoi s-a răzgândit şi a ars cadavrul într-un butoi din curtea casei sale.

Conversaţiile dintre cei doi sunt redate în rechizitoriul trimis în instanţă de procurorii DIICOT, fiind probe importante la dosar.

"Conversaţie din data de 26.10.2019, începând cu orele 01:10:52.

Dincă Gheorghe: Păi stai să-ţi spun! Eu normal pe prima am vrut să o arunc în Olt.

Coleg celulă: Corect.

Dincă Gheorghe: Înţălegi? Am vrut să învelesc în sârmă...să dau peste sacii ăia, peste ălea. Ce m-am gândit: 'Bă omule, eu o duc la Olt...pă pod, seara. Opresc la mijlocul podului, nu vine nicio maşină din colo, din colo, se vede că dacă e bombat aşa vezi...oho, am luat-o şi ţup!' (onomatopee)

Dincă Gheorghe: Şi zic: 'Nu la Olt!'. Deşi cenuşa când a fost, după ce a fost şi n-am dus-o la Olt, mi-a venit... fiind ăla în curte şi eu lucrând...Opa!... Ştii? Am văzut...butoiul (neinteligibil), dar nicio secundă n-am stat că trebuie ars atâta, că trebuie băgat foc atâta, că trebuie făcut...atâta, n-am avut calcule făcute.

Citește și: Mama Luizei, reacție la dezvăluirile lui Dincă din rechizitoriul DIICOT: „Nu m-au convins cu nimic! Luiza e traficată!”

Coleg celulă: Cu butoiul ai făcut experimentul pe loc?

Dincă Gheorghe: Da' ce experiment, mă! Că nu m-am gândit la experiment sau dacă e bine sau...

Coleg celulă: Voiai să scapi de mort.

Dincă Gheorghe: PĂI DA! SĂ SCAP SĂ NU MĂ PRINDĂ.

Dincă Gheorghe: SĂ SCAP CA SĂ NU MĂ PRINDĂ, SĂ NU MĂ DUC LA PUŞCĂRIE, ÎNŢĂLEGI?

Coleg celulă: Corect.

Dincă Gheorghe: SĂ SCAP!

Conversaţie din data de 09.11.2019, începând cu orele 21:20:22.

Coleg celulă: Când ai băgat-o în foc... cât ai pregătit focul?

Dincă Gheorghe: Nu, NIMIC. CE SĂ PREGĂTESC FOCUL... O CÂRPĂ DĂ... DISTANŢA BĂI, DISTANŢA, DISTANŢA DE LA...ERA AŞA...

Citește și: Rechizitoriu Gheorghe Dincă. Cum le-a desenat pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu - FOTO

Coleg celulă: Atâta era...nu?

Dincă Gheorghe: NU...AŞA...

Coleg celulă: De foc.

Dincă Gheorghe: Distanţa de pământ.

Coleg celulă: Da, că era...

Dincă Gheorghe: Şi aici venea... au fost nişte şuruburi, VREO ŞASE ŞURUBURI PUSE AŞA...ŞI DREPTE, CA SĂ STEA SĂ NU INTRE ÎN PĂMÂNT, CĂ ERAU CAPUL ÎN JOS, D-ALEA GROASE, CU HEXAGON.

Coleg celulă: Da.

Dincă Gheorghe: ŞI LE-AM SUDAT FIER BETON CARE LE ŢINEA, CA NIŞTE PIROSTRII. ŞI PESTE ELE AM PUS SITĂ.

Coleg celulă: Da...

Dincă Gheorghe: ŞI SUB ALEA ERAU ÎNCĂ DOUĂ FIARE DATE GAURĂ ÎN BUTOI CA SĂ NU SE ÎNDOAIE ASTA SĂ CADĂ.

Coleg celulă: Corect.

Dincă Gheorghe: ERA DATĂ GAURĂ ÎN BUTOI, că eu puneam greutate, puneam aluminiu, puneam...

Coleg celulă: Şi când ai băgat acolo automat o ţinea şi pe ea fiarele alea...

Dincă Gheorghe: PE EA O ŢINEAU, DAR NU LUA FOC.

Coleg celulă: Nu lua foc aşa...

Dincă Gheorghe: Nu, nu. SE ALIMENTA CU OXIGEN PE SUB CU, PE SUB...

Coleg celulă: Şi curgea slănina, şunca?

Dincă Gheorghe: Păi am avut tablă, pe tablă a curs şi...totul a ars, totul...

Citește și: Rechizitoriu Caracal. Cumpănaşu: E scenariu de film horror!

Coleg celulă: Ai văzut oasele roşii?

Dincă Gheorghe: Păi da, erau roşii. Păi datorită temperaturii mari... Şi când se topea...

Conversaţie din data de 09.11.2019, începând cu orele 21:36:41.

Coleg celulă: Adică ai inventat noua modă de a scăpa de cadavru.

Dincă Gheorghe: SĂ ARZI ÎNCONTINUU PÂNĂ SE FAC ELE ZOB, ASTA E ŞMECHERIA. Din ce am observat eu acum de la mine, dar nu... n-am ştiut, de unde să ştiu eu de treaba asta?".

DIICOT l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre, el fiind acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

Familia Alexandrei Măceşanu cere ca dosarul Caracal să fie mutat de la Tribunalul Olt.

Părinţii fetei răpite vara trecută de Gheorghe Dincă spun că au dubii că judecata va fi una corectă.

Asta pentru că ei îl suspectează pe Dincă de legături cu judecători de la Tribunalul Olt. Şi spun că au şi probe în acest sens.

Părinţii Alexandrei vor depune în instanţă şi cereri prin care invocă excepţii de neconstituţionalitate.

DIICOT l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre, el fiind acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

Dincă şi-a transformat locuinţa din Caracal într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa, fiind prevăzută cu geamuri astupate, o temniţă în beci iar în dormitor şi-a amenajat un pat de fier, sudat în perete şi prevăzut cu un lanţ metalic, folosit pentru imobilizarea victimelor, se arată în rechizitoriul întocmit de DIICOT.

Anchetatorii notează că, incapabil să lege o relaţie normală cu o persoană de sex feminin, Dincă şi-a pierdut orice respect pentru femei, care au devenit pentru el simple obiecte de satisfacere a plăcerilor sexuale.

 

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close