Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Interviu exclusiv cu Dacian Cioloş. Ce îşi reproşează premierul?

Sinteza Zilei: Interviu exclusiv cu Dacian Cioloş. Ce îşi reproşează premierul?

Sinteza Zilei: Interviu exclusiv cu Dacian Cioloş. Ce îşi reproşează premierul?
01 Noi 2016   •   22:55

Un interviu realizat de Cristina Ţopescu cu Dacian Cioloş, propunerea de premier a PNL şi USR după alegeri, a fost prezentat în exclusivitate la Sinteza Zilei de la Antena 3. Premierul a răspuns la cele mai incomode întrebări. 

Despre Raluca Prună

„Dânsa a explicat. Atunci când promiţi lucruri pe care nu le poţi duce la bun sfârşit poate să ducă şi la asta. S-au făcut promisiuni din partea mai multor guverne că se vor investi în penitenciare şi nu s-a făcut acest lucru. (...)Dânsa a spus ce putem şi ce nu putem să facem şi va veni cu nişte propuneri ca să venim cu soluţii. Doamna ministru a trebuit să răspundă unor provocări care au fost lăsate de alte guverne. Asta este important. A fost o formulare nefericită”, a declarat Dacian Cioloş în exclusivitate pentru Antena 3.

Ce îşi reproşează Dacian Cioloş

„Am mai multe lucruri, aştept să mi se termine mandatul ca să fac sinteza lucrurilor bune şi a celor mai puţin bune. Am lucruri să-mi reproşez, dar sunt lucruri inerente. Eu nu am mai fost prim-ministru înainte. Aveam expwerienţă de management, dar aici e altceva. Trebuie să iei decizii într-un termen scurt. Conştiinţa mea e una singură, nu de tehnocrat, ci de om politic. Vreau să intru în haina mea”.

Despre apropierea de PNL şi respingerea PSD

„Nu e vorba doar de ideologie, contează să îţi asumi anumite principii. Dacă oamenii politici vor să aibă încrederea oamenilor trebuie să îşi asume ceea ce spun. Din punctul meu de vedere, chiar acel set de principii şi de valori care a stat la baza acelei platforme pe care am propus-o, nu este doar pentru a afirma anumite principii, ci pentru a arăta că eu cel puţin aş dori să îmi conduc acţiunile, deciziile pornind de la acele principii puse în practică. Ei, eu am spus că, sigur că există oameni cu care se poate lucra şi în PSD la fel ca şi în orice partid, dar eu am spus că vizavi de ceea ce eu mi-am propus, vizavi de nevoia de schimbare în România, de nevoia de asumare a unor reforme, eu am simţit mai puţin o apropiere de ceea ce îşi propune PSD să facă, faţă de ceea ce am văzut, cel puţin declarativ, de la celelalte partide. Cu PNL am mai avut ocazia să mai lucrez, am fost şi ministru într-un guvern al PNL (..)Cred că e important să se limpezească apele în România. Am spus că nu mă văd premier cu PSD”.

Despre gestul brutal al SPP-istului faţă de o jurnalistă

„Îmi asum eu responsabilitatea pentru ce au făcut SPP-iştii. Dar dacă eraţi acolo să vedeţi cum se î,mbulzea lumea. Era un prim ministru care venise să depună un buchet de flori. Trebuie să respectăm intimitatea. Le-am spus că voi da declaraţii la urmă, dar i-am rugat să-mi respecte trei –cinci minute de intimitate. (...) Gesturile brutale nu au o scuză. Eu sunt vinovat şi trebuie să reformăm aceste instituţii. (...) Dar nu credeţi că am şi eu dreptul la un pic de intimitate într-un astfel de moment, dacă spunem că vrem la putere oameni care să se comporte firesc şi uman?”.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close