Sinteza zilei. Interviu EXCLUSIV cu Muhammad Munaf, condamnat la moarte prin spânzurătoare

de M.Z.    |    10 Noi 2014   •   23:53
Sinteza zilei. Interviu EXCLUSIV cu Muhammad Munaf, condamnat la moarte prin spânzurătoare Foto: captura Antena 3 Exclusiv

A fost condamnat la moarte prin spânzurătoare, dar ulterior a fost eliberat. Este vorba despre Muhammad Munaf, cel care le-a fost ghid în Irak jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, atunci când au fost răpiţi.

Partea a doua a interviului cu Munaf a fost prezentat luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Întrebat, de Mihai Gâdea, dacă vreunul din jurnalişti a ştiut de această răpire, Munaf a spus: "Sincer, nu era un plan făcut de noi. Dacă unul dintre ei ştia, asta nu ştiu".

Muhammad Munaf, condamnat la moartea pentru răpirea jurnaliştilor români, este acum în Irak. El a stat în închisoare aproape şase ani, din mai 2005 până în martie 2011, şi spune că şi-a văzut familia ultima dată atunci când a intrat după gratii, adică în urmă cu nouă ani.

Interviul integral cu Muhammad Munaf, în videoul de mai jos


Ce spune Munaf se confirmă cu ce spune procurorul Nastasiu, respectiv că au dispărut milioane de euro din răscumpărarea pe care care statul român a dat-o pentru eliberarea celor trei ziarişti români.

Este vorba despre suma de 4 milioane de euro.

În martie 2005, Muhammad Munaf le-a fost ghid în Irak jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Apoi a fost ostatic, alături de ei, timp de 55 de zile. După eliberare a fost arestat de armata americană, fiind acuzat de complicitate la răpirea jurnaliştilor.

Mohammad Munaf a fost acuzat că a participat la răpirea celor trei jurnalişti români în Irak.
Un tribunal irakian l-a condamnat pe Munaf la moarte în 2006, dar Curtea irakiană de Casaţie a anulat sentinţa.

Citiţi aici Prima parte a interviului cu Muhammad Munaf
Parteneri
x close