SINTEZA ZILEI. Noi dezvăluiri în cazul lui Mhai Moldoveanu, victima celei mai mari erori judiciare din istoria României

de M.T.    |    13 Ian 2014   •   23:33

În cadrul ediţiei de luni a emisiunii "Sinteza zilei" au fost prezentate noi dezvăluiri în cazul lui Mhai Moldoveanu, victima cele mai mari erori judiciare din istoria României.

În anii '90, Mihai Moldoveanu a fost condamnat la 25 de ani la închisoare pentru acuzaţia de omor deosebit de grav.

Ofiţer în armată, Moldoveanu a petrecut 16 ani în închisoare din cauza unei erori judiciare.

Un document din 1996 confirmă faptul că amprentele prelevate de la locul crimei de care a fost condamnat Mihai Moldoveanu nu îi aparţineau acestuia.

„S-a spus că amprentele nu pot fi comparate pentru că nu există destule elemente pentru a fi comparate”, a povestit Moldoveanu la Antena 3.


O altă informaţie care a ieşit la iveală are legătură cu o geacă pe care Mihai Moldoveanu ar fi purtat-o în seara crimei.

„Geaca mi-a fost luată de acasă, pentru că eu n-am fost îmbrăcat cu acea geacă în seara respectivă. La expertiza medico-legală, la Cluj, s-a descoperit că pe buzunarul interior drept s-a găsit o pată de sânge, fără a-i putea fi stabilită apartenenţa. Oricum nu era probă împotriva mea”, şi-a amintit Moldoveanu.

Cu toate acestea, în motivarea deciziei de condamnare, geaca respectivă a fost folosită ca o probă împotriva lui Mihai Moldoveanu.


Parteneri
x close