Antena 3 CNN Actualitate Mariana Bitang, cu lacrimi în ochi: ”E trist să te desparți așa de un sport pentru care ai pus tot sufletul”

Mariana Bitang, cu lacrimi în ochi: ”E trist să te desparți așa de un sport pentru care ai pus tot sufletul”

Mariana Bitang, cu lacrimi în ochi: ”E trist să te desparți așa de un sport pentru care ai pus tot sufletul”
08 Iun 2016   •   00:20

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, o nouă față a scandalului care a tulburat gimnastica din România, odată cu publicarea unei cărți autobiografice semnate de fosta gimnastă Maria Olaru.

Gâdea a explicat, la Sinteza Zilei, de ce gimnastica este sportul care le-a adus românilor cele mai multe bucurii, prezentând pe scurt performanțele antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang.

Invitat în emisiune, Octavian Bellu a povestit cu mâhnire cum presa din România s-a folosit de imaginea lui și a Marianei Bitang de fiecare dată când ”cineva, pe undeva, și-a adus aminte că a primit o corecție la un antrenament”.

”Împart și am împărțit că toate aceste medalii nu le-am obținut eu singur, Nu sunt din vina mea. Sunt atât de mulți alți antrenori și fiecare a încercat să pună o cărămidă la acest edificiu. (...) Am împărțit cu toții palmaresul fantastic al gimnasticii românești, dar în final, tot pe noi doi ne prezintă. Din punct de vedere al imaginii, eu nu mai am nimic de pierdut. Eu nu mai sunt în sistem”, a spus Octavian Bellu.

”Cel mai mult doare că oameni din sport au spus așa: că ne-am făcut idoli falși și bucurii false”

Bellu a explicat răspunderea uriașă care stă pe umerii antrenorilor care au în grijă și în formare ”chiar și 16 fetițe minore, aflate în perioada cea mai dificilă a pubertății”, pentru care trebuie să impui restricții în timpul cantonamentelor.

”Noi nu mai suntem în sistem. Cei care vor să reformeze sistemul ăsta să o facă!”, a mai spus Octavian Bellu.

”Indiferent ce se spune, nimeni nu are dreptul să încerce să ia din strălucirea acestor medalii pentru care acești copii au muncit. Ce m-a durut cel mai mult a fost că oameni din sport au spus așa: că ne-am făcut idoli falși, și bucurii false și emoții false”, a mai spus Octavian Bellu.

”Noi am fost o familie și am trăit ceea ce trăiți fiecare într-o familie”

”Înțeleg că lumea se împarte în două. Ce ar vrea lumea? Să apar să spun că am bătut-o? Eu nu am bătut-o și a spus-o singură. Noi, acolo, am fost o familie, iar în lotul ăla, cu ele copii, cu noi ”părinți” și restul de antrenori, am trăit ceea ce trăiți fiecare într-o familie. Cu bune cu rele, făcute de ele, făcute de noi, fiecare dintre noi a trebuit să suporte acele privațiuni”, a spus Mariana Bitang, la Antena 3.

”Mulțumim tuturor gimnastelor cu care am lucrat, pentru momentele minunate trăite împreună. Acum, evident că sunt momente în care fiecare am greșit, noi față de voi, și ne cerem scuze. Așteptăm și scuzele voastre. E trist să te desparți așa de un sport pentru care ai pus tot sufletul”, a spus Mariana Bitang, cu lacrimi în ochi.

Ulterior, Mariana Bitang a subliniat că lacrimile ei nu vin neapărat din pricina cărții publicate de Maria Olaru, ci s-au datorat reîntâlnirii cu gimnastele din platou și retrăirii unor momente de glorie pentru gimnastica românească.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Octavian bellu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close